dimecres, 19 de juny del 2013

La lliçó dels Estats Units || L'ambaixador dels EUA acudeix a Catalunya per acomiadar-se

"La sensibilitat que mostra la diplomàcia dels EUA amb Catalunya contrasta amb la vergonyant actitud hostil del govern espanyol"

 

L’ambaixador dels Estats Units, Alan Solomont, es va traslladar dilluns a Catalunya per acomiadar-se just abans que es produeixi el seu relleu. Solomont va acudir al consolat nord-americà a Barcelona, on es va trobar amb el president de la Generalitat, la presidenta del Parlament i l’alcalde de Barcelona. L'actitud de la diplomàcia nord-americana a Catalunya és significativa. La cònsol dels Estats Units, Tanya C. Anderson, coneix de primera mà els principals actors polítics i socials del país. Els Estats Units, de la mà també del president Artur Mas i del conseller Andreu Mas-Colell, han començat a tractar Catalunya amb una sensibilitat a la qual no estàvem acostumats. Avui mateix el consolat informa de la visita de Solomont a la seva web en llengua catalana. Tot plegat contrasta de manera quasi vergonyant amb la forma com el govern espanyol tracta Catalunya, i amb la catalanofòbia que s'està estenent per sectors populars d'Espanya. 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/06/la_llico_dels_estats_units_94722.php

***********

L'ambaixador dels EUA acudeix a Catalunya per acomiadar-se


Independència

Solomont manté fins al darrer dia un tracte exquisit amb la Generalitat en ple procés sobiranista
 
Albert Ribas
 
L'ambaixador Alan Solomont amb Artur Mas, Núria de Gispert i Xavier Tras
L’ambaixador dels Estats Units a Espanya, Alan Solomont, ha vingut aquest vespre a Catalunya per acomiadar-se just abans que es produeixi el seu relleu. Solomont ha acudit al consolat dels Estats Units a Barcelona, on s’ha trobat amb el president de la Generalitat, la presidenta del Parlament i l’alcade de Barcelona.

L’ambaixador americà ha mantingut fins al darrer dia unes molt bones relacions amb la Generalitat, coincidint amb el procés sobiranista. Precisament sobre aquesta qüestió, Solomont n’ha opinat en vàries ocasions i sempre ha mostrat una posició, que tot i no moure’s de la lògica de la diplomàcia, es poden considerar positives per les aspiracions catalanes. Durant la tardor de l’any passat l’ambaixador va reconèixer que el seu país no eren “indiferents la procés català”. Més endavant, a principis d’aquest any, Solomont va anunciar, en una conferència al Cercle d’Economia, que els Estats Units es declaren neutrals davant la independència de Catalunya.

Durant el parlament d’aquest vespre el diplomàtic nord americà ha lloat l’esperit emprenedor de Catalunya i ha destacat “la càlida relació que he gaudit amb el president Mas”. Un dels aspectes que més ha valorat i dels quals s’ha mostrat més orgullós és “l’acord comercial de Catalunya amb l’Estat de Massachussets i el viatge que vaig fer amb el president Mas a Boston”.