dimarts, 25 de juny del 2013

La Caixa aprovarà reduir el seu control a CaixaBank per sota el 60%

L’assemblea del proper dia 27 de juny votarà que la participació a la matriu bancària s’acosti a un perillós 50%, menys diners per l’obra social i continua el procés d’espanyolització de l’entitat.


Amb quasi total silenci però amb un procés constant de pèrdua dels valors fundacionals de La Caixa, Isidre Fainé segueix endavant en aquest procés amb total silenci dels representants sindicals, de les entitats fundacionals, dels representants dels impositors, dels partits polítics i del mateix Govern de la Generalitat de Catalunya. L’augment del capitat que cotitzarà a borsa provoca un augment constant de la pressió per destinar cada cop més bona part dels beneficis al repartiment dels accionistes en detriment de la seva obra socials, La Caixa porta en els darrers anys un estancament dels diners destinats als seus principis fundacionals, és a dir, s’ha produït una pèrdua de la xifra destinada a la seva obra social per l’increment de l’IPC . 
 Tot va començar assegurant que La Caixa es mantindria per damunt del 80% del capital de CaixaBank, ara aprovaran quedar per sota el 60%

Cal recordar que en un  primer moment La Caixa va garantir que un 80% del capital de CaixaBank seguiria en mans de La Caixa, poc a poc la xifra s’ha reduït i si l’assemblea de l’any passat ja va aprovar quedar per sota del 70%, ara s’aprovarà que resti per sota del 60%, malgrat diuen garantir que La Caixa mantindrà la majoria, qui ho pot garantir veient com l’actual direcció ha incomplert el que havia dit en el seu moment?

Els representants sindicals, dels impositors, de les entitats fundacionals, de les administracions locals ho veuen bé? Saben el que voten? I el que comporta aquesta decisió?

El punt 8 de l’assemblea general del proper dia 27 de juny ho diu molt clar, “davallar la seva participació a CaixaBank, per sota el 60%”, l’any anterior els mateixos representants de les entitats representades a La Caixa van aprovar sense cap queixa davallar la participació per sota el 70%.

L’obra social segueix sense augmentar el seu pressupost, el que fa preveure una davallada a no molt tardar de les xifres actuals

Tenir més capital a la borsa, vol dir augmentar els diners que es destinen a repartir dividends entre els seus accionistes, i per tant menys diners a l’obra socials.

Augmentar les comissions als seus clients per augmentar els diners destinats als seus accionistes

 Amb la decisió, La Caixa seguirà augmentant les comissions als seus clients, com ha succeït en els darrers anys, convertint les comissions de les entitats financeres de l’estat entre les mes cares d’Europa, tenint en compte que tants sols ens queda una caixa d’arrels catalanes, aquesta té bona part de culpa en aquest fet. Un altre cop els representants de les diferents entitats representades a l’entitat mirant cap a un altre costat. Fins quant?