dimarts, 25 de juny del 2013

Fernández Díaz i el director de la Policia espanyola planten el parlament

No compareixeran demà al parlament pels espionatges polítics


El ministre de l'Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, i el director general de la policia espanyola, Ignacio Cosidó, no compareixeran aquest dimecres a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) del Parlament. La seva intervenció estava prevista a l'ordre del dia per parlar del cas dels espionatges polítics i de l'afer amb l'empresa Método 3, després que el 15 de maig s'aprovés la seva compareixença. Des de CiU han criticat que cap dels dos alts càrrecs espanyols 'hagin ni tan sols contestat' a la demanda. Des del PP, en canvi, al·leguen que la comunicació que els va enviar el parlament no concretava cap data per comparèixer.

Se'ls esperava i per això estava a l'ordre del dia. La CAI d'aquest dimecres havia d'acollir la compareixença del ministre de l'Interior i del director general de la Policia. Tots dos havien de donar explicacions sobre el cas de Método 3 i els espionatges fets a polítics catalans. Però ni Fernández Díaz ni Cosidó participaran a aquesta comissió.

Des de CiU, el portaveu i president del grup parlamentari, Jordi Turull, ha denunciat públicament que, després que el parlament comuniqués als interessats l'acord pel quan se'l reclamava per comparèixer, 'ni han respost si vindrien'. 'Davant la petició aprovada, la seva resposta és ningunejar de manera clara al Parlament', ha denunciat. I és que per Turull, això demostra 'la importància que li donen' a la cambra catalana. De la mateixa manera, ha volgut posar de relleu 'el paperot' del PP, que, segons ell, 'demanaven una comissió d'investigació, quan en realitat només volien una farsa de victimisme'.

Una interpretació ben diferent fan des del PP, que després de la denúncia feta per CiU, han assegurat que el ministre espanyol i el responsable de la policia no compareixen perquè no se'ls hi va fer arribar la petició correctament. Com que a la comunicació que se'ls va enviar no es concretava el dia que haurien de comparèixer, el PP al·lega que cap dels dos podia saber quan assistir a la CAI.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4129090/20130625/fernandez-diaz-director-policia-espanyola-planten-parlament.html