dissabte, 1 de juny del 2013

"Espanya carinyo, lo nostre no funciona"

Mali Vanili treu una nova cançó on compara les relacions entre Catalunya i Espanya amb les d’una parella malavinguda





Nerea Rodríguez
“Espanya carinyo, lo nostre no funciona” és el títol de la nova cançó del duet Mali Vanili, i que en dos dies ja ha superat les 59.000 visites a YouTube. L’èxit segurament té a veure amb la lletra de rigorosa actualitat que parla de les relacions Catalunya-Espanya comparant-les amb les d’una parella malavinguda i amb un to marcadament humorístic.

Amb un videoclip gravat a punts destacables de Catalunya i amb els cantants vestits, per exemple, de torers, la lletra resa: "No puc aguantar més perquè són tant anys sent el que no he volgut i, et sóc sincer, que cada nit que arribo al llit ha estat un nou dia perdut. I és que Espanya, carinyo, lo nostre no funciona, tinc molta pressa, sinó t’importa jo vaig passant, ja no ho arreglarem parlant".

Amb un ritme molt enganxós, Mali Vanili es queixen: “Hem tingut moments de merda, tants esforços per comprendre’ns... Fa tant temps que ja no puc recordar com va ser que ens vam conèixer, en quin moment vas aparèixer i em fa mandra que m’ho tornis a explicar”.

A més, la cançó compta amb un petit diàleg entre els dos cantants, on en Jofre Borràs pregunta a en Miquel Vali què en pensa de tot plegat. I entre tots dos van enumerant els dèficits que pateix Catalunya: “Tenim un dèficit fiscal, cultural, laboral, gramatical, conceptual i mental”.

La cançó però també dóna ànims als catalans: “Tants estius i tardors que hem deixat enrere, ara és l’hora catalans de la nostra primavera”, i adverteix Espanya: “I no t’hi esforcis i no em truquis, i no em vinguis al darrera, quin martiri vida meva, pren-t’ho més a la torera!” “Un país que es lleva d’hora mai ningú no el podrà aturar”, adverteixen els cantants.