dimecres, 12 de juny del 2013

El sociòleg polonès Bauman, sobiranista

El sociòleg polonès creador del concepte "la societat líquida" defensa una Catalunya independent dins la Unió Europea

Actualitzat el 12/06/2013 a les 19:32h


Bauman, aquest vespre a Girona. Foto: Tania Tapia



El sociòleg polonès Zygmunt Bauman,  Premi Príncep d'Astúries d'Humanitats al 2010 i creador del concepte "societat líquida" veu amb me´s que bons ulls els procés català. Bauman ha aprofitat l'avinentesa que celebra un seminari a Girona per reflexionar sobre el procés sobiranista i fer un cop de mà als defensors del "sí".

Segons ha assegurat, Catalunya pot aspirar "igual que Espanya" a ser membre de la Unió Europea. Bauman ha destacat que els catalans "no volen un trencament amb Europa, sinó que s'hi volen quedar" i ha destacat que Europa "és un laboratori" que afronta situacions com aquesta que, per Bauman, "no tenen precedents". "És una situació sense precedents a Europa i per això les coses no es fan en el sentit de resoldre un problema, sinó d'assentar-lo", ha reflexionat.

"Per què no podria ser Espanya un membre d'Europa i Catalunya també? Quina és la diferència entre que en siguin 27 o que en siguin 35?",", s'ha preguntat aquest filòsof de 87 anys. Així mateix, ha criticat que des d'Europa "es posin obstacles innecessaris" al procés sobiranista.