dimecres, 12 de juny del 2013

L’error de la caverna


 

L’‘ABC’, ‘La Razón’ i ‘La Gaceta’ consideren que Mas fa marxa enrere i “sucumbeix a la ‘via Duran’”

Nerea Rodríguez
Portada ABC 12 de junyLa presentació ahir del Pla de Govern 2013-2016 per part del president Artur Mas apareix avui en totes les portades de la premsa de la caverna espanyola. La interpretació d’aquests diaris però ha estat errònia i esbiaixada: ‘ABC’, ‘La Razón’ i ‘La Gaceta’ apunten a una moderació de les anteriors declaracions del president i adverteixen d’una marxa enrere de Mas.

L’ABC dedica pràcticament tota la portada a Mas, amb una caricatura despectiva on es veu el president a sota d’una pilota de tenis molt gran amb els colors d’Espanya, i titula: “Mas assumeix el pes d’Espanya”, amb un petit subtítol on assenyala: “Rectifica i diu ara que no proclamarà la independència unilateral de Catalunya”.

Per la seva banda, ‘La Razón’ es pronuncia en un sentit semblant titulant: “Mas sucumbeix a “la via Duran’”, advertint que “renuncia a la consulta unilateral davant del desastre de CiU a les eleccions” i “ofereix a ERC entrar en el Govern mentre sedueix al PSC”.

En darrer lloc, el diari ‘La Gaceta’ afirma que “CiU fa marxa enrere”, destacant el rebuig a la declaració unilateral d’independència des del Parlament, l’avís a ERC que “no convocarà un referèndum independentista si no compta amb el 50% de suport”, i assenyala també que “Mas renuncia a liderar el nou finançament autonòmic per no semblar insolidaris amb les altres regions d’Espanya”.