dijous, 13 de juny del 2013

Duran, diana dels assistents a les conferències de CDC pel territori

Els actes sota el títol ‘Què està passant a Catalunya?’ que organitza Convergència constaten crítiques del públic al líder d’Unió

Pep Lloveras

Jordi Turull, en una de les conferències de CDC, a Tordera
Josep Antoni Duran i Lleida (duran i lladre) està acabant la paciència de les bases convergents, segons es constata en les reunions que CDC està fent pel territori aquestes setmanes. El líder d’Unió mai no ha estat sant de la seva devoció, però a mesura que avança el procés sobiranista i les diferències es fan més evidents la ferida s’ha aprofundit. Si tradicionalment es deia que CiU tenia una mala salut de ferro o, en petit comitè, que la presència de Duran era un handicap necessari, ara ja no ho veuen de la mateixa manera. Hi ha inquietud i un malestar creixent de les bases amb l’actitud i les paraules del president d’UDC, i més després de les enquestes que pronostiquen una davallada de la federació. El que abans a priori sumava, ara, per primera vegada, es posa en dubte.
 
Això es desprèn dels actes que diversos dirigents de Convergència –principalment Josep Rull i Jordi Turull- estan fent per tot el territori sota el títol ‘Què està passant a Catalunya?’, per a militants però també obert a tothom. Aquestes conferències tenen com objectiu explicar la situació financera de la Generalitat, l’espoli fiscal que pateix el país i l’esforç del govern per garantir l’Estat del benestar. Hi ha un segon capítol dedicat a la regeneració democràtica i un tercer sobre el dret a decidir i l’Estat propi. És en el torn de preguntes i comentaris quan Duran es converteix en el motiu de discussió més recorrent.

Els assistents han qüestionat en molts actes el paper del líder d’Unió i han demanat explicacions als quadres de CDC. Els conferenciants acostumen a recordar que res ha afectat la cohesió del govern i minimitzen les distorsions de Duran des de Madrid, on el grup parlamentari també té cohesió. Amb tot, el mateix Rull admetia dissabte passat en una entrevista que el missatge que surt de CiU grinyola, en clara referència a les declaracions que fa el polític d’El Campell, que s'interpreten contràries al procés sobiranista.
 
La campanya ‘Què està passant a Catalunya?’ es va iniciar a finals d’abril amb un acte del president Artur Mas a Pallejà i fins avui se n’han fet 147, de punta a punta del país. Hi han participat, a part de Rull i Turull, els consellers Francesc Homs, Germà Gordó, Neus Munté, Irene Rigau i Santi Vila, i altres dirigents de CDC com Jordi Vilajoana, Pere Macias, Maria Senserrich, Jordi Xuclà, Lluís Corominas, Josep Lluís Cleries o Fermí Santamaria.

Les conferències, que estant tenint una gran assistència i que s’allargaran fins a finals de juliol, també volen servir per intentar frenar la fuga de vots que pateix CiU, -segons detecten les enquestes-, admeten fonts de Convergència. 

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/06/duran_diana_dels_assistents_a_les_conferencies_de_cdc_pel_territori_94611.php