dijous, 13 de juny del 2013

PP i PSOE es queden sols i anul·len la reunió que volia oferir una imatge d'unitat a Europa


Els grups parlamentaris del PP i del PSOE al Congrés s'han vist forçats aquest dijous a suspendre la reunió que tenien prevista per aprovar un document a favor de les polítiques de creixement a Europa i oferir una imatge d'unitat davant Brussel·les. La resta de forces s'han anat despenjant de l'acord i han anunciat que no tenien intenció d'assistir a la trobada a mesura que s'acostava l'hora de la cita. PP i PSOE han afirmat que seguiran buscant l'acord amb els grups per tancar el document que s'aprovarà la setmana que ve.

Els partits s'han anat despenjant del text pactat entre les principals forces espanyoles, que prometen seguir buscant acords

13/06/13 13:29 - madrid - ACN


El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba Foto: EFE.
La fotografia d'unitat que Alfredo Pérez Rubalcaba i Mariano Rajoy pretenien aconseguir ha quedat escapçada de moment per les baixes voluntàries de la resta de formacions de l'oposició. L'última, la de CiU, que ha anunciat aquest matí de dijous que no assistia a la trobada després de veure com els líders de les dues principals forces espanyoles pactaven aquest dimecres els cinc eixos del text que pretenien aprovar sense haver consultat amb CiU.

Josep Antoni Duran i Lleida -que ha discutit l'absència amb el portaveu dels populars, Alfonso Alonso, als passadissos de l'hemicicle- ha lamentat que PP i PSOE no hagin inclòs CiU “des del minut zero”. “Un cop més no acaben d'entendre com han de fer les coses”, ha dit i “s'han equivocat en les formes en negociar sols l'acord”.

S'ha sumat a aquestes manifestacions el portaveu parlamentari del PNB, Aitor Esteban, que també ha comunicat que la seva formació no assistiria a la trobada.
Els primers a despenjar-se de l'acord van ser ERC i IU-ICV, que ho van fer aquest ja dimecres. El portaveu parlamentari d'ERC, Alfred Bosch, que ha afirmat que “més que un pacte” el que es pretenia és “una foto”. “No s'ha treballat, s'ha improvisat, i a nosaltres ni el PSOE ni el PP ens ha trucat”, ha dit.
Un criteri compartit per Joan Coscubiela (ICV). “Si algú pretenia que la reunió d'avui fos un pacte d'estat per avalar les propostes d'austeritat, la foto de pacte d'estat s'ha acabat convertint en una foto d'estat terminal en què es troba el bipartidisme”, ha dit.

Amaiur, com ERC, no havia rebut cap comunicació per assistir a la trobada. També s'han despenjat de la reunió el BNG, i UPyD, que era l'única força disposada a assistir-hi, ha vist com el PSOE i el PP han acabat desconvocant la cita.

Nova ronda de negociacions
Les dues forces espanyoles han anunciat la seva voluntat d'obrir una nova ronda de negociacions amb els grups parlamentaris per provar de sumar-los a l'acord. Ho faran al llarg de la tarda perquè els dos grups han de presentar un text al registre del Congrés abans de les vuit del vespre del divendres perquè pugui ser inclòs en forma de proposició no de Llei i aprovat al ple de la setmana que ve.
Darrera actualització ( Dijous, 13 de juny del 2013 13:32 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/654537-pp-i-psoe-es-queden-sols-i-anulmlen-la-reunio-que-volia-oferir-una-imatge-dunitat-a-europa.html