divendres, 28 de juny del 2013

Dret a decidir

Els dos cantants es mostren i·lusionats per participar al Concert per la Llibertat i el barceloní demana als polítics que "no ens deixin amb el cul a l’aire"

Nerea Rodríguez

Els cantants Dyango i Peret
Els cantants Dyango i Peret, que participaran demà al Concert per la Llibertat del Camp Nou, han denunciat avui pressions espanyoles i amenaces pel fet de voler participar en l’esdeveniment de demà. Dyango, contra qui van carregar des de la cadena ’13 TV’, ha lamentat que, des que va fer públic el seu suport al Concert del Camp Nou, “han vingut coses horroroses de fora, i també amenaces”. “I això fa mal i por”, ha expressat. Alhora però ha assegurat que “el consol són les coses maques que em diuen a Catalunya”.

Durant una entrevista al programa ‘El Món a Rac 1’, Dyango s’ha queixat, en relació a aquesta intervenció que va fer a la cadena espanyola, que “allà hi havia molta gent, vaig sentir coses molt rares i a més em van agafar amb els ‘pixats al ventre’”. En relació a aquest fet, Peret ha manifestat que “la gent de la caverna són bastant difícils i fotuts”. A més, ha opinat que “Dyango va quedar com un senyor i els de 13TV com uns pocavergonyes”.

D’altra banda, Dyango ha opinat que “el més bonic del Concert és reivindicar els sentiments de tot un poble” i abans de finalitzar l’entrevista ha demanat als polítics que “no ens deixin amb el cul a l’aire”. Estem intentant fer una cosa i esperem que després no es facin enrere”, ha avisat. En darrer lloc, i després que Jordi Basté transmetés a Peret que a les xarxes socials la gent estava demanant que cantés ‘Catalunya tiene poder’, parafrasejant la cançó que va interpretar en la cloenda dels Jocs Olímpics de Barcelona, ha afirmat que “si hi ha més gent que m’acompanya ho puc cantar, perquè a més aquesta és la veritat: Catalunya tiene poder”.

250 periodistes acreditats i més de 20 mitjans internacionals


Abans d’aquesta entrevista, també han estat entrevistades la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, i la presidenta d’Òmnium Cultural, Muriel Casals, qui ha volgut destacar que “els que estem per la llibertat som molt més que els que serem al Camp Nou”.

Casals ha dit que a l’esdeveniment “no hi haurà només els catalanistes de tota la vida, sinó que hi haurà gent que simpatitza amb el que està passant en aquests moments a Catalunya”, fent referència entre d’altres a Ramoncín.

A més, ha explicat que el Concert “és un crit i serveix per estimular la curiositat dels mitjans de comunicació d’aquí i internacionals sobre el que passa a Catalunya”. En aquest sentit, ha assenyalat que hi ha 250 periodistes acreditats i més de 20 de mitjans internacionals. “El món s’interessa pel que està passant aquí”, ha conclòs la presidenta d’Òmnium. Carme Forcadell denuncia que alguns dels artistes que inicialment havien confirmat la seva assistència, com Mayte Martín i Pedro Guerra, finalment han dit que no perquè han rebut pressions polítiques. “Ningú m’ho ha dit, però jo estic convençuda”, ha destacat. 

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/06/dyango_i_peret_denuncien_les_amenaces_de_la_caverna_94892.php