dimecres, 12 de juny del 2013

Diferència de tracte de l'Agència Tributària entre Messi i Cristiano Ronaldo

La fiscalia, a instàncies de l'Agència Tributària, es querella contra el jugador argentí, mentre que aquesta facilita fiscalment la renovació del portuguès

 

Albert Ribas

Sembla que l’Agència Tributària no té cap intenció de mesurar amb el mateix raser el jugador del FC Barcelona, Lionel Messi i el del Reial Madrid, a Cristiano Ronaldo.

Després que avui s’ha conegut que la Fiscalia, a instàncies de l’Agència Tributària, s’ha querellat contra el jugador del Barça i el seu pare per haver presumptament defraudat més de quatre milions d’euros per ocultar els ingressos per drets d’imatge durant tres anys, el diari ‘Marca’ ha publicat que la mateixa Agència Tributària ha confirmat al Reial Madrid una mesura per la qual els jugadors estrangers fitxats d’una lliga forana no se’ls hi augmentarà la seva tributació fins l’any 2015. Entre els beneficiats hi ha l’estrella blanca, el portuguès Cristiano Ronaldo.

Cal recordar que aquests jugadors tributen el 24,75% del seus ingressos, mentre que a la gran majoria de ciutadans que ingressen més de 600.000 mil euros a l’any el percentatge se’ls enfila fins el 52%. En el cas de Messi, l’escrit que ha presentat la Fiscalia manté que el jugador va utilitzar una estratègia per ocultar els ingressos pels drets d’imatge, concretament un milió l’any 2007 i un milió i mig els anys 2008 i 2009. 

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/06/diferencia_de_tracte_entre_messi_i_cristiano_ronaldo_94617.php