dimarts, 21 de maig del 2013

PSC i PPC junts a favor de l’espoli de #setzemilmilions i el patiment dels catalans

Els socialistes catalans a favor de que els catalans segueixin patint l’espoli, amb posicionaments com aquest el PSC s’aboca a ser un partit residual


El PSC i el PPC ha recriminat al Govern que només faci èmfasi en el mètode de càlcul de les balances fiscals que més li interessa. "En els darrers anys el Govern ha tingut la tendència a utilitzar les xifres d'aquells càlculs que beneficaven el seu projecte polític", ha dit el socialista Maurici Lucena. Sort que Lucena diu ser alumne del Conseller Mas-Colell, a les poques hores d’afirmar-ho ja carrera contra el Conseller per explicar les dades de l’espoli que patim els catalans anys darrera any. Amb aquest posicionament el PSC augmenta la seva crisi interna sense cap mena de dubtes. 
 
El PSC vol mantenir l’espoli que patim els catalans #setzemilmilions

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha remarcat que el conseller d'Economia ha posat èmfasi en un tipus de metodologia de càlcul de les balances fiscals, quan n'hi ha com a mínim quatre, ha dit. Segons Lucena, a altres països on això es fa públic s'expliquen tots els mètodes, i així ho feia el tripartit. "Però en els darrers anys, el Govern ha tingut tendència a utilitzar les xifres d'aquells càlculs que beneficiaven el seu projecte polític", s'ha queixat.

Lucena, fill avantatjat de Mas-Colell #setzemilmilions

Lucena ha instat Mas-Colell a aprofitar la trobada del Cercle d'Economia del cap de setmana, amb la presència de molts economistes de prestigi, per debatre aquesta qüestió. "És molt bo que mirem tots els mètodes conjuntament i no només ens fixem en una xifra determinada", ha considerat.
El PP té un problema, el PSC més papista que el PP

Des del PPC, el seu portaveu parlamentari, Enric Millo, ha recordat que hi ha diferents models de càlcul de les balances fiscals i ha afegit que "pel que sembla, cadascú explica el que més li convé". Segons Millo, fins i tot algun mètode de càlcul constata que, en aquests moments de recessió i de caiguda d'ingressos, Catalunya té superàvit. Per tant, ha dit, és bo que s'expliqui que hi ha diferents models i com de variats poden ser els resultats que donin aquests mètodes de càlcul.

CiU lamenta l’actitud del PSC #setzemilmilions

Per la seva part, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha lamentat que el PSC "relativitzi" les dades que defensava quan dirigia el Departament d'Economia. "Són molt crues i reals, i situen molt la dimensió del problema, i ens sap greu que alguns partits les vulguin relativitzar", ha dit Turull. Ara bé, també ha trobat una vessant positiva a l'espoli fiscal que pateix Catalunya, i és que no depèn d'un altre país o d'Europa per poder sortir de la crisi, sinó de recuperar el seu propi esforç. "Catalunya té la seva pròpia sortida", ha constatat.

Amb els #setzemilmilions no calen retallades

Per últim, la portaveu d'ERC al Parlament, Marta Rovira, ha assegurat que amb les xifres que ha fet públiques Mas-Colell "es constata una vegada més el dèficit fiscal que pateix Catalunya". Un 8% del PIB que la portaveu republicana assegura que es tradueix en més patiment per als catalans. "L'espoli fiscal té una traducció immediata en espoli social", ha lamentat. Rovira també ha criticat que el govern espanyol estigui "imposant" unes retallades de 3.800 milions a Catalunya com a conseqüència de l'objectiu de dèficit fixat i que, en canvi, "hi hagi 16.000 milions que any rere any marxin de Catalunya i no tornin".