divendres, 24 de maig del 2013

Lloret inicia la campanya ‘Signa un Vot per la Independència’

a presentació oficial serà el proper dissabte 1 de juny a la plaça de l’Església
Aquest cap de setmana ja es recolliran les primeres signatures com a operació pilot al país

Aquest dissabte es recolliran les primeres signatures
La campanya de l’Assemblea Nacional Catalana, emmarcada dins del macro-projecte ‘Catalunya al mon’, amb la intenció d’internacionalitzar les aspiracions del nostre poble, s’enceta de manera oficial els dies 1-2 de juny a unes poques demarcacions i a partir de mitjans de juny serà possible a tot el país.

Sota el lema ‘Signa un Vot per la Independència’, es vol que, mitjançant el Dret de Petició reconegut inclús per la pròpia Constitució Espanyola, es manifesti de manera clara i majoritària la voluntat del poble de Catalunya d’esdevenir en un nou Estat independent.

Rètol inicial per la campanya
La idea inicial d’una recollida de signatures massiva va sorgir d’una trobada de membres de l’ANC de Lloret de Mar amb la idea de propiciar un esdeveniment que fos l’acte central de l’Assemblea Nacional durant aquest exercici, tal com l’any passat va ser la Marxa per la Independència que culminà en la manifestació de l’Onze de Setembre.

Aquesta idea inicial ha estat finalment integrada en el macro-projecte ‘Catalunya al mon’, en el que ja s’estava treballant i que contemplava la possibilitat d’incloure una recollida de signatures alhora que pretén estendre universalment les aspiracions i motius del nostre poble.

La Comissió creada per aquesta campanya ha anat donant forma a un projecte que, finalment, s’ha traduït en una recollida de signatures, però que es basa en el dret de Petició, reconegut internacionalment, on s’expressa clara i rotundament la intenció dels signants de recolzar de manera inequívoca que els membres electes catalans declarin la independència si finalment, com es preveu, no es possible efectuar una consulta amb garanties no més tard de finals de maig del 2014.

Una signatura = Un Vot per la Independència
Aquest concepte clar i concís, que esdevé un missatge i una qüestió que no deixa lloc a cap tipus de dubte ni de malentès, sense cap orientació política ni econòmica i amb una base jurídica sustentada en els drets fonamentals dels ciutadans, reconeguts a la mateixa Constitució Espanyola, vol esdevenir una eina definitiva que forci la maquinària cap a aquest punt final que tots sabem que estem a punt de tocar, però que encara ens falta aquesta última empenta.

En un acte protocolari que vol comptar amb autoritats i membres destacats de la nostra vila, el proper dissabte 1 de juny s’iniciarà oficialment la campanya a la Plaça de l’Església de Lloret de Mar i a partir de llavors, cada dissabte a la paradeta informativa que Lloret per la Independència té en aquest punt, tots els ciutadans podran exercir el seu dret.

Aquest dissabte es recolliran les primeres signatures, dintre de l’operació pilot i de posada en marxa de l’estructura i protocols d’actuació que seguirà la Territorial de Lloret durant tota la campanya. Tant en aquest lloc web, com als nostres butlletins anirem informant dels altres punts i actes des d’on es podrà exercir aquest dret.

Us esperem a tots aquest dissabte per iniciar la campanya i fer història en aquests últims pasos que donem cap a la nostra llibertat.