diumenge, 19 de maig del 2013

La presentació del 'Procés Constituent' de Forcades i Oliveres a Sabadell desborda totes les previsions

L'acte ha hagut de canviar d'emplaçament fins en dues ocasions per culpa de la pluja i la gran assistència de públic


La candidatura per a un 'Procés Constituent' impulsada per Teresa Forcades i Arcadi Oliveres ha aterrat aquesta tarda a Sabadell en el marc de la gira que els està portant per diferents punts del país. La presència de la monja benedictina a la ciutat ha aixecat una gran expectació entre els sabadellencs. De fet, l'acte s'havia de celebrar a la plaça Doctor Robert però el mal temps ha provocat el seu trasllat a l'Auditori del carrer Lacy, al Centre. Davant la gran presència de públic i els centenars de persones que no han pogut accedir al recinte, els organitzadors han apostat per tornar a traslladar l'acte a la plaça Doctor Robert on centenars de persones han seguit sota una intensa pluja les argumentacions de Forcades.

El Procés Constituent de Forcades i Oliveras, i que ha de permetre que el poble català decideixi de forma democràtica i pacífica quin model d’estat i de país és el que desitja, defensa l'articulació d'assemblees locals que discuteixin els punts socials que conté el manifest. Entre els punts a impulsar en aquestes assemblees hi ha la recuperació de la subjectivitat política: “Necessitem un canvi de xip i entendre que el subjecte de la història som el poble i no aquella persona que mana. Això és el que hauria de ser una democràcia”, ha explicat Forcades als micròfons de Ràdio Sabadell 94.6. D'altra banda, defensa que el debat social no es deixi per demà si es pot fer avui: “Això no és una cosa per fer-la precipitadament, però això és per avui i no per demà passat. A Catalunya hi ha un trenta per cent de pobresa i un dotze per cent de misèria”. La monja benedictina també aposta per articular una espècie de revolució continuada: “Fer la revolució bé significa canviar de xip i adonar-nos que no hi ha cap sistema perfecte. En qualsevol sistema haurem de tenir aquesta actitud revolucionària, per dir-ho d'alguna manera, i implicar-nos en els afers polítics de la comunitat”. Finalment, Forcades ha alertat de la diferència cada vegada més gran entre les classes socials: “Cal separar el poder econòmic i polític. A aquesta unió li podem donar el nom de democràcia però en realitat és una dictadura financera”.

El Procés Constituent a Catalunya compta actualment amb més de 36 mil adhesions. Forcades es marca l'objectiu d'arribar a les cent mil adhesions, una xifra que no veu “utòpica”. La presentació del Procés Constituent a Sabadell ha comptat amb la presència de Xavier Domènech. Una de les anècdotes de l'acte s'ha viscut moments abans del seu inici quan el públic que s'ha congregat a la plaça Doctor Robert ha cantat improvisadament l'Estaca de Lluís Llach.     

     

http://www.radiosabadell.fm/Noticies/La-presentacio-del-Proces-Constituent-de-Forcades-i-Oliveres-a-Sabadell-desborda-totes-les-previsions