dimecres, 22 de maig del 2013

La COPE sobre Catalunya: “Cal solucionar-ho com al 1934”


Tertulians d’aquesta emissora recorden que aquell any “ho va arreglar un general en 24 hores". "Tampoc és tan difícil”, deixen anar

 
Albert Ribas
El tertulià de la COPE, Mikel Buesa i el director del programa 'La Linterna', Juan Pablo Colmenarejo
Tertulians del programa ‘La Linterna’ de l’emissora de ràdio la COPE van comparar fa uns dies la situació política que es viu a Catalunya amb la que a l’octubre de l’any 1934 va acabar amb la detenció de Lluís Companys després que aquest proclamés l’Estat català.

A la tertúlia, recollida aquest matí per ‘El món a RAC1’, hi participaven Mikel Buesa, Fernando Jauregui i Fernando Rayón. En un moment Mikel Buesa, catedràtic d’economia a la Universitat Complutense i membre promotor d’UPyD, va recordar que en aquella ocasió el problema “el va solucionar un general en 24 hores. Tampoc és tan difícil”.

Aquesta afirmació, però, va tenir una resposta discordant en to irònic del peridosita Fernando Jáuregui: “Això és el cal fer, solucionar-ho com es va solucionar allà. I si afusellem a Companys, més encara”. Per acabar, l’historiador i periodista Fernando Rayón, tot i reconèixer les singularitats catalanes, va deixar clar que “no es pot reconèixer la voracitat de Catalunya. I que aquesta sigui insaciable”.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/05/la_cope_sobre_catalunya_cal_solucionar-ho_com_al_34_94277.php