dimarts, 7 de maig del 2013

Fernández Díaz: “L’avortament té alguna cosa a veure amb ETA”

El ministre de l’Interior rectifica després d’aquestes declaracions i assegura que “en cap moment ha volgut establir una comparació”


Nerea Rodríguez







El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat avui que “l’avortament té alguna cosa a veure amb ETA”. "Però no massa", ha matisat, després de ser preguntat per la reforma legislativa que planeja el Govern espanyol sobre l’avortament, en la roda de premsa sobre les últimes detencions de membres de la banda terrorista.

"Primer parlem del tema d'avui i després d'altres coses, perquè l'avortament té poc a veure amb ETA. Bé, té alguna cosa que veure, però, en fi, no massa", ha contestat el ministre per posposar la seva resposta sobre el tema.

Quan s’ha esgotat el tema terrorista s'ha referit a la modificació de la Llei de Salut Sexual i Interrupció Voluntària de l'Embaràs, moment el qual ha tancat files entorn del ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, en afirmar que dóna suport "de la A a la Z" als plantejaments que ha vingut expressant sobre aquest tema.

“En cap moment ha volgut establir una comparació”

Aquestes declaracions del ministre de l’Interior han provocat fortes reaccions a les xarxes socials, convertint-se en Trending Topic a Twitter a l’Estat espanyol. Més tard però, Fernández Díaz ha assegurat mitjançant un text en la web del ministeri que "en cap moment" ha volgut establir una comparació "entre les persones que decideixen avortar i els terroristes etarres".

Segons informa la nota, "la voluntat del ministre era contestar més tard la pregunta relacionada amb l'avortament per evitar que es barregés amb les qüestions vinculades amb l'operació antiterrorista". "De fet, així ha estat. El titular d'Interior, després de respondre a les preguntes relacionades amb la detenció de sis presumptes etarres, va donar la seva opinió sobre la qüestió de l'avortament", conclou el text.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/05/fernandez_diaz_l_avortament_te_alguna_cosa_a_veure_amb_eta_94050.php