divendres, 10 de maig del 2013

Diplocat, nou objectiu a abatre pel Govern Espanyol

Rajoy amenaça en portar als tribunals a la Generalitat per anar contra Espanya


El cap de l'Executiu espanyol, Mariano Rajoy, va assegurar que acudirà als tribunals si la xarxa exterior catalana va "en contra de l'interès general de la política exterior" espanyola. "Aquest Govern anirà als tribunals com ha anat al Tribunal Constitucional en nombroses ocasions en els últims temps", va assenyalar Rajoy al Congrés el mateix dia en el TC va  tombar la declaració de sobirania aprovada pel Parlament, en resposta a . a una pregunta de la portaveu d'UPyD, Rosa Díez, qui va preguntar Rajoy per les accions que farà el Govern per "evitar" que la Generalitat es dediqui a "posar verd" a l'Estat. 
 
L’acció exterior de Catalunya, un malt de cap per Rajoy

Rajoy va recalcar al Congrés que les comunitats autònomes tenen dret a fer "acció exterior", però amb la "obligació de sotmetre a les línies mestres" que marqui l'executiu d'Espanya, mentre Rosa Díez li demanava que imaginés com actuaria la Unió Europea si Espanya li
demanés 40.000 milions d'euros "sense condicions" per fer surar les seves entitats financeres i després li digués que vol "sortir" d'Europa i es dediqués a "posar-la verda", dient que la UE és "una opressora", que el seu dèficit es deu "a la UE", que Espanya és "massa solidària" i que en Europa "és un desastre".