diumenge, 7 d’abril del 2013

Santa Coloma de Gramenet vol que li preguntin si vol la independència

El PSC de Núria Parlón, vota a favor d'una declaració de suport a la consulta postulada per CiU


Façana de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. Foto: aj.St.Coloma


"Estem molt contents, és històric". Amb aquesta satisfacció explicava a Nació Digital el portaveu de CiU a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, en Carles Combarros, l'aprovació dimarts d'aquesta setmana del plenari de la moció en defensa la celebració d’un referèndum o consulta sobiranista.

Combarros reconeix que la tasca va ser complexa. "Volíem quant més suport millor", apunta el regidor convergent, "perquè aprovar un suport així d'explícit a Santa Coloma és un símbol pel procés".  Val a dir, que Santa Coloma és un feu indiscutible del PSC amb Núria Parlón al capdavant, un valor estrella del socialisme català.

La moció, anunciada pel Grup Municipal de CiU, va ser negociada i es va negociar fins el darrer instant amb la resta de grups municipals, amb el suport d’entitats com l’ANC, per tal de fer possible un acord el més ampli possible. Finalment, la moció la van signar CiU, PSC i d’ICV-EUiA, i va obtenir el vot favorable de Gent de Gramenet. Els regidors del PP i de PxC es van abstentar de la votació, per tant, el dret a decidir no va obtenir cap vot en contra.

Al text de la moció es destaca la defensa de la celebració d’un referèndum o consulta, utilitzant tots els marcs legals existents, alhora que prioritza l’acord entre el Govern de la Generalitat i el Govern de l’Estat.

http://www.naciodigital.cat/noticia/53481/santa/coloma/gramenet/vol/preguntin/si/vol/independencia