dijous, 25 d’abril del 2013

Resposta contundent a l’editorial de 'The Times' contra la independència

Vicenç Ferrer, Elisenda Paluzie, Francesc Iglésies i Elisabet Nebreda defensen la viabilitat d’una Catalunya independent

 

Nerea Rodríguez
 
Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB.
L'economista Vicenç Ferrer, la degana de la facultat d’econòmiques de la Universitat de Barcelona , Elisenda Paluzie, l'economista Francesc Iglésies i l'advocada Elisabet Nebreda han respost avui contundentment i amb diversos articles a l’editorial que el diari ‘The Times’ va publicar la setmana passada carregant contra la independència de Catalunya.

A la pàgina web ‘Help Catalonia’, Ferrer ha publicat un text sota el títol “Reposta a ‘The Times’”, on explica que “Catalunya és rica perquè som un país que estalvia i exporta, cada vegada més fora d'Espanya. Per tant una Catalunya independent, controlant tant els seus ingressos com les seves despeses, no tindria cap problema en el servei del seu deute”.

I continua argumentant: “La qüestió de la sostenibilitat econòmica que exposa l'editorial s'hauria de demanar a Espanya, i no a Catalunya. Espanya ha rebut uns 130 mil milions d'euros de contribucions lliures de la UE els últims deu anys, però els ha administrat malament, fins al punt que ara té un nivell d'endeutament proper al 90% del seu PIB”.

Per la seva banda, Paluzie escriu un article on adverteix que "si Catalunya decideix democràticament separar-se d'Espanya, amb un deute de 50.000.000.000 d'euros i un PIB al voltant de 200 mil milions d 'euros, el deute representaria només el 25% del seu PIB, és a dir, un dels deutes més petits del món!"

En darrer lloc, Iglésies i Nebreda es queixen que el diari assumeixi el discurs de la por i pregunten: “No seria molt més fàcil insistir en la necessitat d'acordar, negociar i arribar a un acord, que no pas amenaçar amb la fallida econòmica i financera de tota la Península Ibèrica?" Així, tots quatre defensa la viabilitat econòmica d’una Catalunya independent.
Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/04/resposta_contundent_a_l_editorial_de_the_times_contra_la_independencia_93858.php