divendres, 12 d’abril del 2013

Navarro considera la constitució del Consell per a la Transició Nacional un “insult” als ciutadans


El primer secretari del PSC assegura que li “preocupa que l'impuls del govern sigui per anar cap a la independència i no cap al creixement econòmic”

Titlla de “barbaritat” la sentència del TSJC contra el model d'immersió lingüística a les escoles

12/04/13 17:51 - barcelona - ACN
 
 
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, considera que la constitució aquest dijous del nou Consell Assessor per a la Transició Nacional és un “insult” als ciutadans de Catalunya. Navarro retreu al govern que dediqui esforços en “imaginar una Catalunya independent” i demana orientar les polítiques a la construcció d'una Catalunya amb més llocs de treball i on tothom pugui tenir una oportunitat. El govern, apunta el líder socialista, “té una extraordinària vocació per crear comissions sobre la qüestió nacional, però és incapaç de fer una cimera sobre temes econòmics i socials”. “Ens preocupa que l'impuls del govern sigui per anar cap a la independència i no cap al creixement econòmic”, afegeix.
El nou Consell Assessor per a la Transició Nacional elaborarà entre 15 i 20 informes durant el 2013 amb l'objectiu de donar arguments suficients per al debat entre els favorables i els detractors de l'estat propi. Segons el govern, serà una feina que servirà per a tothom i servirà per contrastar idees. El líder socialista, però, ho posa en quarantena.
“Els partits que diuen que volen una consulta ja decideixen quin és el resultat i han creat un consell que avança cap a la independència”, afirma Navarro. Segons el líder del PSC, aquest consell “hauria d'arribar en el moment que els ciutadans decidissin si volen o no volen la independència” i l'ha titllat d'”insult” als ciutadans.
Per Navarro, en un país amb milers d'aturats i persones afectades per situacions com els desnonaments o les participacions preferents, els esforços s'haurien de centrar en construir una Catalunya amb més persones treballant i on tothom pugui tenir una oportunitat. “Aquest esforç el govern i ERC no l'estan fent”, es lamenta.
El líder del PSC recorda al president de la Generalitat, Artur Mas, que té el mandat de 104 diputats per reunir-se amb el seu homòleg espanyol, Mariano Rajoy, i negociar la celebració de la consulta sobre la independència. Per tant, diu Navarro, que el govern “no s'entretingui en fer tantes comissions i es reuneixi amb Rajoy per acordar una consulta legal i un nou finançament per Catalunya”.
Des del punt de vista econòmic, el líder del PSC celebra que s'ampliï el límit de dèficit per a Catalunya, com es desprèn del pacte entre el govern espanyol i la Comissió Europea per flexibilitzar les xifres. “És una bona notícia”, afirma. Tot i això, insisteix en que Mas i Rajoy negociïn també sobre aquesta qüestió per intentar “ampliar encara més” aquest objectiu i poder impulsar polítiques de reactivació econòmica.
Defensa el model d'immersió lingüística
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, també s'ha referit aquest divendres a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el model d'immersió lingüística a les escoles. Navarro rebutja el text de la sentència i demana el govern que miri de trobar en totes les “escletxes legals” que hi hagi la manera de que aquesta sentència no es faci efectiva. “És una barbaritat”, ha dit.
Darrera actualització ( Divendres, 12 d'abril del 2013 19:32 )