dissabte, 27 d’abril del 2013

Mas lloa les comunitats catalanes a l'exterior pel seu "compromís" amb Catalunya

El president llança per primera vegada un missatge als catalans que viuen fora del país amb motiu del Dia Internacional de la Catalunya Exterior


El president de la Generalitat, Artur Mas, ha llançat per primera vegada un missatge als catalans que viuen fora del país, amb motiu del Dia Internacional de la Catalunya Exterior, que enguany se celebra aquest diumenge, 28 d'abril. El cap de l'Executiu els ha volgut agrair "el seu compromís amb Catalunya en aquests moments transcendentals i crítics". Així mateix, el president Mas ha assegurat que "tant a nivell econòmic com nacional, el paper actiu de la Catalunya exterior esdevé més important que mai". 
 
<
Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.



El cap de l'Executiu els ha traslladat el seu "reconeixement, en nom del Govern de la Generalitat i en representació de tots els conciutadans, a la vostra condició de societat civil catalana, no com un apèndix llunyà sinó com a part integrada en un tot, que és Catalunya".

Mas, que ha enregistrat aquest missatge en vídeo, ha assegurat que "en aquests moments transcendentals i crítics, tant a nivell econòmic com nacional, el paper actiu de la Catalunya exterior esdevé més important que mai". Per això, el president considera "necessari" dedicar un dia a commemorar aquesta tasca de molts anys, "la dedicació i el compromís" de les comunitats catalanes a l'exterior amb Catalunya, i "l'esforç i tenacitat per mantenir viva la llengua i la identitat catalana arreu".

El Govern de la Generalitat va establir l'any 1999 aquesta diada per reconèixer la trajectòria dels catalans expatriats, reforçar el manteniment de la seva identitat i agrair la tasca que fan en favor de la projecció internacional de Catalunya.