dimecres, 17 d’abril del 2013

Llanos de Luna i el Cervantes es vanten de promocionar el català


La Delegada del govern espanyol i el director de l'Institut cultura espanyol asseguren que treballen per potenciar les "llengües ibèriques" com el català




En el curs 2011/2012 l'Institut Cervantes va oferir 44 cursos de català arreu del món, amb 202 matrícules, un total de 147 activitats de promoció de la llengua i la cultura catalanes i a l'Espai de les "Llengües Ibèriques" també es van impartir a Madrid 7 cursos de català, amb 174 matrícules. Aquest és només una part del balanç que han presentat la delegada del govern espanyol a Catalunya, Llanos de Luna, i el secretari General de l'Institut Cervantes, Rafael Rodríguez Ponga, l'organisme de difusió internacional de la cultura espanyola. Una presentació que presumeix  de la feina feta  de “promoció de la llengua i la cultura de Catalunya”, no de la resta de territoris estatals on aquesta és la seva cultura.

Ambdós van mantenir una reunió aquesta setmana per fer repàs sobre la "intensa activitat" del Cervantes per fer promoció de les llengües cooficials com el català. En un comunicat conjunt de Llanos de Luna i Rodríguez Ponga asseguren que "tenint en compte la qualitat del patrimoni cultural català i de les seves indústries culturals, la cultura catalana ocupa un lloc notable a les programacions de la xarxa de centres del Cervantes".

Així mateix, en plena voràgine judicial per neutralitzar la immersió lingüística, l'Institut presenta un extens catàleg de tasques fetes en defensa de la cultura catalana tant en organització d'actes, exposicions i ampliació del catàleg fins gairebé 17.000 obres en català a la biblioteca de la institució.


http://www.naciodigital.cat/noticia/53854/llanos/luna/cervantes/es/vanten/promocionar/catala

 

Opinió Particular : "Ja veurem que passa  de la Llanos no em refio gens "