dimecres, 3 d’abril del 2013

La CE investiga el Real Madrid per haver rebut ajudes il•legals de l’Estat

El club és acusat d'haver actuat en connivència amb l'Ajuntament de Madrid per augmentar un 5000% el preu del sòl al voltant del Bernabéu


Segons informa The Independent, el Real Madrid és l'objecte d'una investigació de la Comissió Europea, després que el 2011 l’oficina de la competència de la UE rebés unes denúncies que acusen el club d’haver rebut ajuda estatal il·legal. També s’acusa al socialista Joaquin Almúnia, director de l’oficina europea  d’haver endarrerit la seva decisió sobre el cas per no perjudicar el club. Les denuncies apunten a que el Real Madrid i l'Ajuntament de Madrid van arribar a un acord per revaloritzar uns terrenys al voltant de l'estadi Santiago Bernabéu. 

 La cultura del “pelotazo” de Florentino Pérez pot passar factura al Real Madrid

L'acusació contra el club apunten a que les seves transaccions amb l'Ajuntament de Madrid constitueix una ajuda d'Estat il·legal en virtut de l'article 87 del Tractat de la Comunitat Europea. Igual que tots els clubs més importants d'Europa, el Real Madrid està subjecte a les regulacions Uefa FFP que prohibeixen qualsevol forma d'ajuda estatal. La investigació es centra en l‘increment desmesurat del sòl propietat del Bernabéu, que  originalment va ser valorat per 421.000 € el 1998, i el mateix sòl es va valorar en 22.700.000 € el 2011, un 5.400 per cent d'augment. Un portaveu de l'oficina de competència de la CE ha confirmat la investigació que es trobava en un estadi "preliminar".
La Comissió Europea estudia ara si la valoració de 22,7 milions pels terrenys inicials és apropiada, o si es va inflar massa. En cas que aquest hagués estat el cas, qualsevol pagament que superés la valoració adient del terreny es podria considerar una ajuda estatal il·legal pel club, d'acord amb la normativa europea. El portaveu Antoine Colombani ha indicat que "efectivament" Brussel·les està examinant les relacions entre l'Ajuntament de la capital espanyola i el club blanc.

http://directe.cat/286715