dimarts, 2 d’abril del 2013

França presenta el Barça com “el reflex de la nació catalana"


L'emissora Franceinfo recorda el procés secessionista de Catalunya

Maria Coll
Messi, Xavi i Puyol, jugadors del F.C Barcelona.
 
França veu el F.C Barcelona com “un reflex” de Catalunya, “una regió nacionalista i orgullosa de la seva identitat”, segons descriu avui l'emissora Franceinfo en una crònica en motiu de l’enfrontament entre els homes de Tito Vilanova i el PSG. A més, també consideren el club blaugrana com “el mirall” de “la nació que els catalans volen construir” en el procés de secessió iniciat.

L'emissora de notícies publica de França avala aquesta teoria amb declaracions del professor d’Antropologia de la Universitat de Lleida, Carles Freixa, qui assegura que cada jugador és un símbol de la societat catalana.

“Puyol representa la Catalunya rural, Cesc o Piqué són la burgesia liberal i cosmopolita catalana, Xavi – de Terrassa- és fill de la industria tèxtil catalana, Valdés i Busquets representen la Catalunya immigrant d’altres llocs d’Espanya i Messi, la Catalunya internacional i els ciutadans arribats els darrers anys”, explica el professor.

Franceinfo també comenta que el Barça és “la institució més important de Catalunya” i que malgrat la crisi econòmica mai ha vist minvar el nombre de socis. I recorda que el Barça, considerat sempre “més que un club”, va tenir “moltes implicacions durant la dictadura franquista” i “va ajudar a salvarguardar els valors dels catalans”.