dimarts, 2 d’abril del 2013

L’ONU sobre Catalunya: “Respectem els processos d’autodeterminació”

Independència

El secretari general de les Nacions Unides, Ban Ki-Moon, ha viatjat a Andorra per commemorar el vintè aniversari de l'ingrés del Principat

Albert Ribas
 
ONU Andorra El secretari general de les Nacions Unides, el coreà Ban Ki-Moon, ha afirmat aquest matí des d’Andorra, quan ha sigut interpel·lat sobre la situació política que viu Catalunya, que “l’ONU respecte els processos d'autodeterminació". Ban Ki-Moon, de visita al Principat per la commemoració els vint anys del seu ingrés a l’ONU, ha demanat que el conflicte amb Espanya es resolgui amb diàleg i a través de mitjans pacífics. "Cal respectar les aspiracions genuïnes de la gent", ha afegit.

Aquesta és la primera visita d’un secretari general de l’ONU a Andorra.

Després de la compareixença conjunta d’aquest matí amb el cap del govern andorrà, Antoni Martí, Ki-Moon també visitarà el ministre d’Afers Estrangers, Gilbert Saboya, i l’ambaixador andorrà a les Nacions Unides, Narcís Casals.
A la tarda, el secretari general continuarà la seva visita amb una reunió amb el síndic general i la subsíndica. Posteriorment se celebrarà l’acte central de la jornada a l’Auditori d’Ordino, on hi tindrà lloc una recepció amb representants polítics i del món econòmic.