dimarts, 16 d’abril del 2013

El CCN demana als empresaris del Cercle d’Economia que apostin per l’estat propi

Envia cartes als empresaris demanant que pressionin Piqué perquè retiri l’informe on aposta pel pacte fiscal. El CCN satisfet perquè Piqué anuncia que deixa la presidència del CE.


El Cercle Català de Negocis continua la política de pressionar les organitzacions empresarials que poden entrebancar el procés cap a la consecució de l’Estat propi, convençut com està el CCN que només amb un Estat propi Catalunya és econòmicament viable. Fa unes setmanes el CCN va decidir, com així ha fet, enviar cartes a les empreses membres del Cercle d’Economia per demanarlos-hi que deixin de donar suport a Josep Piqué, actual president del CE, i el forcin a retirar el document Crisi econòmica i conflicte polític. Reflexions després del 25N
Ja no és hora del pacte fiscal

El CCN, que ja va denunciar públicament el text l’endemà mateix de presentar-se, considera que Josep Piqué ha fet servir el Cercle d’Economia per afavorir els interessos de la minoria d’empreses que tenen interessos a Madrid i que no representen la majoria del teixit industrial català, que es troba en un atzucac perquè Espanya ha conduït Catalunya a un carreró sense sortida, com repetidament ha denunciat el President de la Generalitat i el cap de l’oposició.

A la carta enviada als empresaris del Cercle d’Economia -i que també s’ha enviat al mateix Josep Piqué-, l’organització empresarial sobiranista assegura que li consta que una part d’empreses del CE estan molestes pel contingut de l’informe que va presentar Piqué i que “no ha estat consensuat entre els socis de l’entitat”. Tanmateix, pregunta als destinataris de la carta si van ser consultats abans de l’elaboració de l’informe.

El CCN es posa a disposició dels empresaris del Cercle d’Economia que no s’hi sentin còmodes, als quals recorda que el CCN treballa per recuperar el dinamisme econòmic  del país amb l’assoliment de l’Estat propi.

Contents que Piqué plegui

Els dirigents del Cercle Català de Negocis es feliciten pel fet que, coincidint amb l’enviament de les cartes, Josep Piqué hagi anunciat que plega de la presidència del CE abans de finalitzar el mandat. Pel CCN, “els dirigents d’altres organitzacions empresarials amb ànims encaixistes haurien de seguir l’exemple del senyor Piqué” i permetre, d’aquesta manera, que “el procés cap a l’Estat propi tingui el suport de totes les organitzacions empresarials”. Al Cercle Català de Negocis estan convençuts, “perquè així ho diuen les enquestes”, que la majoria d’empresaris d’aquest país “estan al costat del poble” per bé que “les cúpules d’algunes organitzacions empresarials es mostrin contràries a les aspiracions nacionals dels catalans”.