dilluns, 8 d’abril del 2013

direct.cat : El Rei col.loca el gendre d’entrenador d’handbol a Qatar . || Vila Web : El govern espanyol deixa marxar Urdangarin a Catar, amb qui no té conveni d'extradició


L’excel•lent relació d’amistat i negocis del Rei amb l’emir de Qatar ha permès trobar una oportuna sortida per Iñaqui Urdangarín asfixiat per la justicia i els deutes


L’imputat en el cas Nóos pel desviament de fons públics, Iñaki Urdangarín, ha trobat feina, alguns mitjans apunten a l’oferta arriba del govern de Qatar, altres a que el seu antic entrenador, Valero Rivera, li ha ofert el lloc d’entrenador d’hanbol. Sigui com sigui la relació d’amistat i negocis que el rei Rei té amb l’emir de Qatar pot ser la clau del feliç desenllaç, que permet treure del focus mediàtic a Urdangarín i,- si com en principi s’ha anunciat, la Cristina de Borbó i fills romanen, de moment a Barcelona-, també s’aconsegueix crear un “cordò sanitàri” entre el gendre i la filla del Rei, ara encara imputada pel cas Nóos. 
 
El Rei tracta l’emir de Qatar com al Papa

La deferència que va tenir el Rei amb l'emir de Qatar, Hamad Bin Khalifa al-Thani i la seva segona dona, Mozah Bint Nasser, en l'última visita d'aquests a Espanya, quan els Reis van anar a rebre'ls l'aeroport de Barajas - cosa que s'ha dut a terme en molt comptades ocasions, com va ser el cas de la visita del Papa- demostra fins a quin punt arriba el lligam. Les relacions diplomàtiques entre Espanya i Qatar van començar el 1972 i des de llavors el monarca ha viatjat oficialment a Qatar el 1980, el 2003 i el 2006 per tractar sobre les relacions bilaterals i la cooperació comercial, industrial, i gasística.


L'esplèndida relació que sempre ha mantingut el Rei amb els xeics àrabs i els “petrodòlars” ve de lluny

Mostra d'aquesta bona sintonia és l'arsenal de joies, iots, o un Rolls Royce Phantom Drophed Coupé amb embellidors d'or que, segons va  publicar la premsa era el regal d’un important xeic del Golf Pèrsic, que hauria volgut agrair a Joan Carles la seva visita a Kuwait setmanes abans. Bon exemple de l'amistat del Rei amb els petrodòlars va ser la trobada casual del 2010 amb una trentena de xeics àrabs i el president del Banc Santander, Emilio Botín, per anar de cacera durant un cap de setmana a Ciudad Real.  






El govern espanyol deixa marxar Urdangarin a Catar, amb qui no té conveni d'extradició

La fiscalia anticorrupció no pensa retirar-li el passaport  


Iñaki Urdangarin se n'anirà a viure a Catar per fer-hi una feina relacionada amb l'handbol. Alguns mitjans diuen que hi anirà a fer d'entrenador; uns altres, que farà d'assessor del mundial d'aquest esport que s'hi celebrarà el 2015. Sigui com sigui, el govern espanyol no pensa retirar-li el passaport, argüint que no hi ha risc de fuga, per més que sigui encausat en el cas Nóos de malbaratament de diner públic. Ara, es dóna el cas que Catar no té cap conveni d'extradició amb l'estat espanyol.
Això implica que les autoritats catareses no estarien obligades a extradir Urdangarin encara que la justícia espanyola ho demanés. En aquesta llista hi figuren tots els convenis bilaterals entre estats i, en el cas de Catar, no n'hi ha cap d'extradició. En la web prontuario.org, elaborada pel Consell General del Poder Judicial, la fiscalia i el ministeri de Justícia, es poden consultar tots els convenis bilaterals i tractats multilaterals que té subscrits el govern espanyol. I no n'hi consta cap amb Catar.
L'any 2011 es va aprovar aquest conveni bilateral de cooperació en matèria de seguretat entre tots dos estats, que fa referència a la col·laboració entre les forces de seguretat d'ambdós estats, però no explicita res respecte possibles extradicions.
Segons La Vanguardia, Urdangarin va a Catar a fer d'entrenador d'handbol, disciplina esportiva en la qual va ser un figura internacional. Valero Rivera, ex-entrenador del FC Barcelona i ex-seleccionador espanyol, és a punt d'assumir la direcció de la selecció cataresa i, segons el mateix diari, Rivera ha demanat a Urdangarín que sigui el seu ajudant.
Altres mitjans, però, afirmen que Urdangarin anirà a treballar en l'organització del mundial d'handbol, que es fa a Catar el 2015, contractat pel govern catarès.
Sigui com sigui, Urdangarin s'allunyaria així de l'estat espanyol en un moment especialment delicat del procés judicial i molt probablement també deixaria ací la família. Urdangarin va treballar per a Telefònica fins l'any passat i actualment no consta que tingui feina.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4102865/20130408/govern-espanyol-deixa-marxar-urdangarin-catar-qui-conveni-dextradicio.html