divendres, 26 d’abril del 2013

Confirmat: Hisenda ha cosit Catalunya a inspeccions

Alfred Bosch parla “d’intencionalitat política” en la pressió desproporcionada de les inspeccions fiscals de l’Estat a Catalunya i Felip Puig de “persecució”


Deu anys ha trigat el Congrés espanyol a respondre les preguntes d’ERC sobre inspeccions fiscals a Catalunya i la conclusió, segons ha dit Alfred Bosch a RAC1,  és que hi hagut una pressió desproporcionada, diferencial i discriminatòria d’inspeccions a Catalunya en els últims 9 anys, fet que va tenir el seu punt àlgid durant la tramitació de l’Estatut. El conseller d’empresa, Felip Puig, ha parlat de “persecució”, en declaracions a RAC1 ha assegurat que  hi ha preocupació en sectors industrials per la pressió fiscal ordinària, i sobretot, per les  inspeccions amb actuacions molt dures que els afecta. En aquest sentit el conseller ha remarcat la importància de disposar d’una hisenda pròpia.
Queda clar que ens cal una Hisenda pròpia

Durant vuit dels últims nou anys, Catalunya ha liderat el rànquing de comunitats amb més inspeccions fiscals a l’Estat . Tot i que en els dos últims exercicis s’ha matisat, sempre hi ha hagut una gran diferència entre les inspeccions que es feien a Catalunya i les realitzades a Madrid i a Andalusia. Des del 2004 fins el 2011 Catalunya sempre ha encapçalat el rànquing d’inspeccions, tot i que Andalusia té un milió més d’habitants, en la majoria d’ocasions ha ocupat la tercera posició. En el període de pactes i tramitació de l’Estatut la pressió va ser molt forta, per exemple en l’any 2005-2006, a Catalunya es van fer 7.000 inspeccions mentre que a Madrid en van rebre 5.000 i a Andalusia 4.400. El 2012 és la única vegada què Catalunya no és líder en revisions fiscals, 3.782 a casa nostra contra les 4.172 d’Andalusia.