dilluns, 18 de març del 2013

Un grafòleg forense afirma que "Colom era català"


El descobridor d'Amèrica "vivia al carrer de Mirallers, al Born"




 El grafòleg forense Jesús Delgado, afirma en una entrevista a El Periódico, que Cristòfor Colom era català tal i com demostra "un llibre manuscrit d'heràldica de famílies nobles catalanes. Allí hi ha una família, els Colom, a la qual es va afegir la lletra a: Coloma".

"La investigadora del Cercle Català d'Història Eva Sanz ja havia detectat abans que jo aquesta basta manipulació, però necessitava que un grafòleg forense confirmés la falsificació", explica Delgado, que entre diversos casos judicials ha treballat en l'Operació Malaia.

"Colom havia exigit als Reis Catolicos el 10% de tot el descobrís, i retorn d'Amèrica amb vaixells carregats d'or. La Corona no volia nomenar virrei, i la solució va ser declarar que els havia enganyat, que era un estranger", indica.

D'aquesta manera, assegura que el descobridor d'Amèrica era "barceloní. Joan Cristòfor Colom Bertran, que vivia al carrer de Mirallers, al Born. Fins i tot, la forma d'expressar-se en les cartes indica que era espanol i no italià".

"Els italians porten tota la vida dient que Colom era genoves, però res més, no hi ha proves: només el testament, la signatura aquesta falsificada. En canvi, hi ha un document a l'Arxiu d'Índies que el seu fill Diego assegura haver rebut una carta del seu pare escrita en català", relata.


http://tinyurl.com/cjdebnb