dimecres, 13 de març del 2013

Mas avisa que si es fa cas a Montoro «ho destrossaríem tot»

Conjura de CiU i ERC per "flexibilitzar" el límit del dèficit

 

Mas i Junqueras, aquest matí al Parlament. Foto: QS/ND
 Més temps per presentar els pressupostos i evitar el desastre. Aquesta és la divisa del president de la Generalitat, Artur Mas, amb la col·laboració necessària del líder d'ERC, Oriol Junqueras. Aquest matí tots dos han assegurat que esperaran "unes setmanes" per aprovar els pressupostos de 2013 per conèixer com es flexibilitza l'objectiu de dèficit.

Un desig per esquivar un futur negre. De fet, el president ha avisat que uns comptes amb un 0,7% de límit "ho destrossarien tot", i ha celebrat que el ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, s'hagi obert a relaxar l'objectiu de les comunitats autònomes.

De tota manera, a més del problema pressupostari, per Mas el problema real és la manca de control de la tresoreria. Una situació que Mas considera injusta ja que "només amb un terç de l'espoli fiscal que pateix Catalunya en un any no s'hauria d'haver fet cap retallada entre el 2011 i el 2013".

Per altra banda, Junqueras ha advertit que els 4.500 milions d'euros de retallada que obligaria el límit de dèficit imposat per l'Estat espanyol implicaria "tancar sis hospitals, les universitats catalanes, els Mossos, els bombers, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, les oficines a l'Exterior i encara faltarien 900 milions per quadrar els números".

http://www.naciodigital.cat/noticia/52725/mas/avisa/si/es/fa/cas/montoro/destrossariem/tot