dilluns, 18 de març del 2013

La Caixa i Abertis surten escaldades pels negocis tèrbols del Rei

Van participar juntament amb 12 empreses en un fons d’inversió hispano-Saudí patrocinat pel Rei amb expectatives de grans beneficis i van acabar per perdre el capital invertit


Segons s’explica a la capital espanyola, el Rei va fer de mitjancer per convèncer  14 grans empreses per tal que aportessin fins a 230 milions de dòlars per crear un fons d’inversió amb l’Aràbia Saudí, un fons en el que l’amiga del rei, la princesa zu Sayn-Wittgenstein, hi tenia un paper important. Les empreses van fer un pagament inicial amb el compromís de pagar la resta en diferents anualitats, a mesura que les inversions previstes tinguessin lloc.  Tot va començar amb un viatge oficial del Rei a l’Aràbia Saudí acompanyat entre altres pel Ministre d’Industria José Montilla, al corrent de totes aquestes gestions.  El fons finalment no va gestionar cap inversió i els nervis entre les empreses participants davant la manca de noticies es van incrementar, la resposta ministerial  va ser “que era un tema molt delicat.”
 
14 grans empreses estafades amb 21 milions de dòlars

Amb el pas dels temps les empreses que havien aportat els primers 21 milions de dolars van començar a exigir explicacions, la resposta per part del Ministeri d’Indústria van ser que tot plegat era un tema molt delicat, (el Rei i Corinna mitjancers d’un engany) i la resposta del ministre, en aquells moments Joan Clos, substitut de José Montilla, va ser demanar paciència. Finalment i davant les insistències de les empreses que ja donaven per perdut les seves aportacions inicials és va arribar a l’acord de rescindir els compromisos adquirits i liquidar el fons d’inversió, això si amb uns evidents costos, ja que els instigadors del fons van reclamar despeses de funcionament.

Les empreses van renunciar als dines inicials aportats i a pagar el 0,85% de les quantitats compromeses, i l'engany va quedar silenciat

Les 14 empreses afectades van ser Obrascon Huarte, Grupo Villar Mir, Endesa, Mutua Madrileña, Sacyr Vallehermoso, Abertis Infraestructuras, Acciona, Iberdrola, Isolux Corsán, Técnicas Reunidas, ACS, Unión Fenosa, La Caixa  i  Caja Madrid. Que van acceptar perdre aquests diners per tancar l’escandalós negoci.

Abertis i La Caixa van invertir en un fons d’inversió amb seu a un paradís fiscal

La seu del fons d’inversió va quedar situada a l’Illa de Guernsey (canal de la mànega) un paradís fiscal per les autoritats espanyoles, malgrat tot les grans empreses implicades entre elles Abertis i La Caixa ho van acceptar.

Corinna y la iraní Shahpari Azam Zanganet en el viatge oficial del Rei a l’Aràbia Saudí

Cap explicació des de la Casa Reial Espanyola  a la presencia de Corinna i l’iraní Shahpari Azam (representant dels interessos de Villar-Mir(OHL) al país àrab) en aquest viatge oficial, un cop més el silenci i el misteri omplen les relacions de la monarquia espanyola.