dilluns, 18 de març del 2013

El dispendi espanyol i l'entronització del Papa


El Govern espanyol, estendard de les exigències d’austeritat i de l’escanyament econòmic dels catalans, llençarà la casa per la finestra per assistir a la Missa d’Entronització del Papa Francesc, prevista pel proper dimarts. Sense treure importància a la presa de possessió del nou Papa, el Govern espanyol podria haver mostrat austeritat i respecte alhora, i encara més davant d’un Papa que es perfila auster i sensible a la pobresa.



Lluny d’això, la delegació espanyola mostrarà opulència i estarà formada per Felip de Borbó i senyora -el cap de l’estat està de baixa-, el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, el ministre d’Exteriors, García Margallo, el d’Interior, Fernández Díaz, i el de Justícia, Ruíz Gallardón, a més a més, els acompanyants i escortes, la diplomàcia de la representació reial, i els oficials de les forces armades i de la Guàrdia Civil, que acompanyarà la delegació per comprovar-ne la seguretat.

A les despeses del viatge de tota aquesta gentada -part de la delegació viatjarà amb l’airbus de l'Exèrcit de l'Aire i la resta per altres canals-, cal sumar-hi les despeses d'allotjament i manutenció dels que s’allotjaran a l'espectacular residència de l'ambaixador d'Espanya davant el Vaticà, i dels que ho faran en altres llocs.

Tot això malgrat que l’Estat espanyol disposa d’una Llei de lleis anomenada Constitució - els catalans la coneixem bé perquè el Govern espanyol la fa servir de cotilla de la democràcia- que diu que Espanya és un Estat aconfessional. I Per més inri, els pagadors del “festival” mai arribarem a saber-ne el cost.

http://directe.cat/283339