dijous, 21 de març del 2013

El PP a la CUP: «La seva manera de fer política fa fàstic»


Enganxada, nervis i alteració a la comissió d'Interior del Parlament. David Fernàndez branda els suïcidis dels desnonaments i els morts a l'Iraq i irrita el diputats populars

 

Un moment de l'enganxada entre Pere Calbó i David Fernàndez. Foto: QS/ND

"Ha arribat la primavera". Amb aquesta frase, el veterà diputat socialista i president de la comissió d'Interior, Celestino Corbacho, ha volgut rebaixar la tensió que s'ha instal·lat a la sala de grups del Parlament durant la sessió de treball d'aquest matí. Una sessió marcada per l'enganxada que s'ha viscut entre el portaveu popular, l'igualadí Pere Calbó, i el portaveu cupaire, David Fernàndez, i per la duresa dialèctica entre els ponents. Una mostra del foc creuat entre els grups i, sobretot, entre PP i la resta.

A mida que avançaven els punts de l'ordre del dia, espinosos,  els ànims s'han anat excitant. La identificació dels Mossos, la comissió d'estudi dels antiavalots, elsconflictes entre policia o les patrulles conjuntes amb la policia espanyola, entre els punts que han disparat les primeres alarmes i que han despertat Corbacho del dolce farniente que sovint són les comissions.

Però el que ha despertat del tot les ires dels portaveus ha estat la gestió de de la Brigada Mòbil dels Mossos en actuacions com els desnonaments o protestes a la via pública. Fernàndez ha recordat els suïcidis que s'han viscut en procesos de desnonament. Un recordatori que ha indignat visiblement al diputat Calbó que l'ha considerat "vergonyós". "Ens fa fàstic fer aquesta política", li ha etzibat Calbó amb acritud al diputat de la CUP, aquest lluny d'arronsar-se ha continuat l'ofensiva recordant-li els "150.000 morts de la guerra d'Iraq" en format de retret per la poca sensibilitat de la formació popular.

Arribats aquest punt, amb els ànims vehements i carregats, Corbacho ha tocat el xiulet i s'ha hagut de posar ferm per endreçar un debat que s'escapava de control. La conclusió ha estat clara: aquesta legislatura la comissió d'Interior serà el sismògraf de la crispació social, política i nacional. Avui n'ha estat l'exemple.

http://www.naciodigital.cat/noticia/52996/pp/cup/seva/manera/fer/politica/fa/fastic