dilluns, 18 de març del 2013

“El Mundo” torna a disparar contra el president Mas


Segons el diari el president ha decidit aparcar el procés sobiranista, pactar amb Madrid una millora fiscal i una consulta que no qüestioni la sobirania de l’estat


El Mundo irromp de nou per intentar rebentar el procés sobiranista, aquesta vegada, sense informes fantasma, vol posar en dubte la credibilitat del president Mas davant les majories sobiranistes del país. El diari dedica a la tasca un article de Salvador Sostres, amb titular a la portada: “Mas disposat a trencar amb ERC si Rajoy li deixa salvar la cara”, i l’editorial : “Si Mas busca un pacte haurà de cedir altres coses”, en la què Pedro J. Ramírez remata la feina donant per bona la informació de Sostres i construint un relat a mida d’ Espanya i dels lobbys de poder i sectors unionistes catalans. L’Assemblea de l’ANC de dissabte va posar nerviós a Pedro J. Ramírez. 

“El Mundo” dibuixa un full de ruta per rebentar la independència i l’atribueix a Mas amb Madrid,

El diari explica que el president de la Generalitat estaria disposat a frenar el procés cap a al independència si Rajoy acceptes una millora progressiva del fiançament –lluny del pacte fiscal- de cara el 2018, un cop la crisi afluixi, a més d’accedir a que Catalunya fes una consulta legal amb una pregunta pactada amb Madrid, que en cap cas plantejaria directament la independència i tampoc qüestionaria la sobirania de l’Estat, la qual cosa portaria estabilitat al país duran 30 anys. A canvi Mas hauria de cedir en matèria lingüística equiparant castellà i català en l’ensenyament, l’administració i normalitzant el castellà a Catalunya.

La caiguda del cavall de Mas seria producte de la catàstrofe econòmica catalana herència del tripartit i finalment es trencaria l’acord amb ERC

El desencadenant del gir del president seria la situació de debilitat extrema de les finances de la Generalitat deguda a una mala herència del tripartit - res de l’espoli fiscal-, que ha portat al president a entendre que només el Govern espanyol ajudar les finances de la Generalitat o rebaixar el sostre de dèficit. El mateix passa amb la consulta,  el president veu que només es podrà celebrar dins la llei i això només ho pot aconseguir si negocia amb l’Estat. A més, per Ramírez, el president s’ha adonat que una Catalunya independent fora de la Unió Europea no és viable. Per acabar d’arrodonir el relat perfecte Pedro J. Ramírez assegura que el pacte amb ERC es trencaria i s’obriria la porta a negociar amb el PSC.

El dubte de Pedro J. Ramírez el delata

El que no acaba de saber el director del diari és si Mas és sincer en la nova deriva involucionista o si en realitat el que vol és guanyar temps i aconseguir diners de Madrid. Sigui com sigui, deixa clar que si hi ha acord, i veu negociable el que suposadament planteja Mas, calen garanties del que es pacti, i no pot ser que l’estat continuï  finançant  Catalunya sense condicions i que Mas pugui avançar en el seu camí soberanista.

1 comentari :

Anònim ha dit...

estratégia de cargar contra artur mas para HACER CORTINA DE HUMO EN EL CASO bárcenas: lolín