dimarts, 12 de març del 2013

El Mundo, peça clau del joc brut d'Espanya

El diari “El Mundo”, en plena campanya electoral va acusar Mas i Pujol d'amagar milions a Suïssa, ara el banc suís ho desmenteix tal com publica “El Punt Avui”


'El Mundo' va publicar el 16 de novembre passat, enmig de la campanya electoral, que Artur Mas, Pujol i la seva dona, a més dels seus fills Jordi i Oriol, tenien comptes per valor de 165 milions d'euros en una entitat suisa, segons un informe de la policia espanyola. Tan Mas com els Pujol van negar els fets i es van querellar contra el diari, mentre Cospedal PP i Chacón PSC, van aprofitar la irrupció del diari en campanya per desgastar CiU. Ara el banc Lombard Odier, segons publica aquest dimarts 'El Punt Avui', nega que Mas o la família Pujol, en els últims deu anys, hagin tingut cap relació amb el banc. Avui el ministre de l'interior, més de tres mesos després dels fets, donarà explicacions sobre l'informe i "El Mundo" demà continuara atacant.
 Un ministre desaparegut, un informe sota sospita i Pedro J.Ramírez dirigint l’agenda política a Catalunya

Sense El Mundo el joc brut seria molt més difícil pel govern espanyol, perquè el diari marca l’agenda, assenyala els “culpables” i la resta de mitjans segueixen. Avui el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que ha trigat més de tres mesos a comparèixer al Congrés, explicarà d'on sortia aquest informe policial en que El Mundo va basar la seva informació, que els periodistes de El Mundo atribueixen a la UDEF. Però el mal ja està fet i demà continuarà amb noves informacions siguin certes o no.
 
No hi ha comptes, però El Mundo continuarà burxant, és la seva estratègia

Els dos documents que ha enviat el banc són la resposta a les peticions fetes pels advocats el 22 de febrer passat, i diuen que després d'haver examinat els seus dossier i arxius poden confirmar que ni Artur Mas, ni Jordi Pujol i Soley ni Jordi Pujol i Ferrussola no han tingut poders autoritzats ni han estat beneficiaris de drets econòmics d'un compte, un dipòsit o un compartiment de caixa forta al seu banc. El banc aclareix que només ho poden confirmar en referència als últims deu anys, el període legal en què està obligat a conservar aquest tipus d'informació en els seus arxius.