dimarts, 19 de març del 2013

El govern descarta de moment accelerar el procés

Els hem de fer fora com sigui !! || Homs insisteix a dialogar amb el govern espanyol durant aquest 2013 i diu que així ho preveu el pacte amb ERC


Francesc Homs, portaveu del govern català i conseller de la Presidència, ha insistit avui en l'aposta pel diàleg amb el govern espanyol durant l'any 2013. Homs ha dit que aquesta aposta quedava reflectida en el pacte de governabilitat acordat amb ERC, el qual ha defensat, i ha afirmat que el govern s'hi sentia còmode. Ha dit que aquesta aposta de diàleg també quedava reflectida en la declaració de sobiraniania, el discurs d'investidura de Mas i la resolució a favor del dret de decidir aprovada pel parlament la setmana passada.
El govern, doncs, no té previst pas d'accelerar el procés d'autodeterminació, i aposta pel diàleg amb el govern espanyol durant aquest 2013, malgrat la difícil situació financera i l'ofegament per la imposició de l'objectiu del dèficit.
El portaveu del govern ha defensat que el full de ruta entre CiU i ERC continuava endavant, i que aquest passava per fer una consulta d'autodeterminació sobre el futur de Catalunya. Però sobre la defensa de l'ANC de proclamar la independència, de fer la consulta, com a molt tard, el maig del 2014, i preparar una cadena humana de cara a aquest Onze de setembre, Homs s'ha limitat a dir: 'Tot allò que serveixi per a mantenir viva la reivindicació és positiu'.
També ha avançat que el govern tenia previst d'anunciar aquesta mateixa setmana els noms que formaran part del Consell Assessor per la Transició Nacional, l'organisme que donarà assessorament tècnic i jurídic sobre el procediment sobiranista.

http://www.vilaweb.cat/noticia/4096861/20130319/govern-descarta-moment-accelerar-proces.html