dimecres, 20 de març del 2013

Denuncien el cas d'una alumna brillant, ensorrada «per culpa del català»


Sandra, una noia vinguda de Tenerife a Barcelona als 13 anys, a portada de l'ABC

Portada de l'ABC; (20/03/2013)

El diari espanyol ABC publica avui en portada el cas d'una estudiant de Barcelona que treia molt bones notes però que degut a no saber català va acabar condemnada a quedar-se al passadís de l'escola. Es tractaria d'una noia de nom Sandra, que va arribar a Catalunya a l'edat de 13 anys i que va "topar" amb el model lingüístic que la va "aïllar". La portada inclou una fotografia de la noia que protagonitza la història.

El reportatge, que signa Esther Armora, defineix la noia Sandra com una "de les autèntiquies víctimes de la immersió lingüística a Catalunya, les que pateixen a les seves carns els efectes colaterals d'una guerra que es lliura a les altes instàncies però que impacta als col·legis i instituts".

http://www.naciodigital.cat/post/52939

P.D : Si fos tan brillant hauria après l'idioma. Que passa que per unes coses és brillant i altres no?. Jo coneix una familia que van arribar fa poc de nigeria i el major va arribar amb la mateixa edat i parla el català i castellà perfectament. Aquest noi encara més mèrit, ja que va haver d'aprendre no una llengua, sinó dues català i castellà.
Això fa pudor de que darrera està les 3 famílies del PP que van denunciar sobre l'ensenyament en castellà.

 

3 comentaris :

Anònim ha dit...

Aixo mateix anava a dir jo .... no sera tant brillant si ha estat incapaç, d'aprendre ua llengua en la que esta inmersa, sempre he dit que es mes un "problema" de pares que de nens, els nens van al cole i aprenen sense connotacions politiques, a ells no els suposa un trauma, ja que es la seva realitat, elxoc el tenen els pares qu transmeten els seus complexes i opinions

Rosa Mary ha dit...

Totalment d'acord amb tu , jo soc castellanaparlant i m'esforço i si aquesta noia va a anglaterra li passarà igual oi? Son excuses i ganes de liar la troca.
Gràcies per el teu comentari

Anònim ha dit...

20 anys he sigut castellanoparlant a... València. Eixa xiqueta es lerda i punt.