divendres, 22 de febrer del 2013

Un conte de policies espanyols

Salvador Cot

Cada cop queda més clar que l'agència de detectius Método 3 se situava en l'entorn de la policia espanyola, amb elements importants -com el seu responsable d'informàtica- provinents del Cuerpo Nacional de Policía. Això explicaria que personatges com Francisco Marco, director general de Método 3, o la mateixa Alícia Sánchez-Camacho hagin evitat escrupolosament que els Mossos d'Esquadra s'impliquessin en la investigació. Els expolicies que els investiguin els policies.

El cas és que, un cop establert el vincle directe amb els cossos de seguretat de l'estat, costa d'imaginar que el CNI estigués completament al marge d'un sistema estable d'escoltes amb valor polític. Les clavegueres es confonen sota terra i transporten més o menys el mateix contingut, al marge de si desemboquen a Madrid o a algun altre lloc.

Empastifar és fàcil, el que és difícil és fer-ho i quedar-se net. Així que és ben possible que, al final, aquest conte no vagi de polítics catalans estúpids, sinó de policies espanyols que es creuen massa llestos.