divendres, 22 de febrer del 2013

Els votants de CiU s'estimen més en Junqueras que en Duran

Segons el CEO, els sobiranistes puntuen més alt el líder d'ERC i, fins i tot, l'Alfred Bosch, que no pas el seu cap de files a Madrid

 

 
Foto: Oriol Campuzano

 
La primera onada del 2013 del baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió permet entreveure dades curioses. Com exemple, la taula sobre com valoren els votants els líders de tots els partits permet descobrir sorpreses com ara que els votants de CiU puntuen més alt el líder d'ERC, Oriol Junqueras, que el seu número dos i líder de la federació a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida.

Així segons el CEO, els votants de CiU puntuen Oriol Junqueras amb un 6,71, en una escala del 0 al 10. En canvi, els mateixos votants posen un 5,46 a Duran, és a dir, fins i tot menys que el seu homòleg republicà a Madrid, Alfred Bosch, al que aproven amb més nota, un 5,66. Junqueras treu millor nota entre els votants de CiU, que no pas Artur Mas entre els votants d'ERC, que el puntuen amb un  6,18.

També és curiós com els votants del PP valoren amb més nota, un 6,73, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que no pas a la seva presidenta Alícia Sánchez Camacho que li posen un 6,65.