dissabte, 16 de febrer del 2013

Messi al rescat (1-2)

Dos gols de l'argentí permeten remuntar al Barça un partit que el Granada havia començat guanyant

Messi ha permès remuntar el partit contra el Granada. Foto: FCB

El Barça sempre té un comodí per si les coses no funcionen. Es diu Messi i avui ha marcat els dos gols que han permès remuntar (2-1) un partit que el Granada guanyava a la mitja part. Un comodí que ja porta marcant des de fa catorze jornades sense parar, que acumula 37 gols en aquesta Lliga i 301 com a blaugrana. Xifres d'un altre planeta.

Els blaugranes s'han merescut guanyar amb més facilitat tot i que al final el Granada hagués pogut empatar. Ha estat un dia on no s'han aprofitat les ocasions i l'àrbitre ha anul·lat tres jugades –aparentment legals- que han acabat amb gol. El primer en poder marcar –i no poder-ho aconseguir en tot el partit- ha estat Alexis que no ha controlat sol davant de Toño una gran assistència de Messi al minut 4. Tanmateix, la primera ocasió ha estat del Granada amb l'exblaugrana Nolito –un dels més destacats dels andalusos- dos minuts després.

El Barça ha tingut diverses ocasions poc clares mentre dominava clarament acumulant un 78% de la possessió. Al minut 21 Cesc ha estat objecte d'un possible penal –una nova decisió arbitral contrària als interessos dels catalans- i tres minuts després Alexis ha tornat a desaprofitar el fet de quedar-se sol davant de Toño. A la jugada següent Ighalo –en probable fora de joc- no ha fallat i ha avançat els andalusos (1-0). El Barça s'ha intentat refer i Messi al minut 37 ha tingut la millor oportunitat després d'una gran jugada amb centrada d'Alves i assistència de Thiago.

Si a la primera part no ha estat possible a la represa la sort ha canviat. Tot just al minut quatre un xut potent de Cesc des de forà l'àrea l'ha rebutjat en curt Toño i Messi ha aprofitat per empatar i marcar per catorzena jornada consecutiva. El domini ha continuat i al minut 65 Pedro ha enviat una pilota al pal amb un xut fort i ras des de fora l'àrea. A la següent jugada, a més, ha marcat però l'àrbitre l'ha anulat.

El gol de la remuntada ha acabat arribant al minut 72 després d'un llançament perfecte de falta directe de Messi. Tello ha tingut dues ocasions per sentenciar però als minuts finals primer Iñigo López i, sobretot, Brahimi al 92 han pogut empatar. Messi i Iniesta (minuts 93 i 94) també haurien pogut marcar però el marcador ja no s'ha mogut.