dimarts, 5 de febrer del 2013

La Mitja amb més estelades de la història


Multitud de banderes catalanes i consignes en pro de la llibertat de Catalunya omplen la popular cursa del Vallès Oriental

 

Un atleta agafa una de les estelades que ha repertit l' ANC de Granollers. Foto: Adrià Costa

La Mitja Marató Granollers-Les Franqueses-La Garriga ha viscut aquest diumenge una de les jornades més reivindicatives de la seva història. El recorregut ha mostrat multitud d'estelades i moltes senyeres de totes les mides i tipus, així com també molts corredors han mostrat distintius catalans en pro de la llibertat nacional i la independència. El trajecte ha estat coronat de manera majestuosa per l'acció que ha impulsat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) del Vallès Oriental, que ha penjat una estelada gegant al quilòmetre 1,714 (al pas per davant el pavelló del CB Granollers) i per dues estelades gegants més al quilòmetre 20,14 de la cursa, just al pas per la cèntrica plaça de Can Sínia de Granollers.

A banda de les moltes estelades que s’han vist a Granollers, la Garriga s'ha afegit a la festa. Moltes persones exhibien banderes catalanes amb estrella i sense, seguint una crida de l'ANC del municipi. A més, el recorregut de la cursa passava per la rotonda que hi ha a la cruïlla de la carretera de Ribes i el carrer Guifré, on aquest divendres l'Ajuntament del municipi hi va col·locar una estelada de 3 metres de llarg i 1,77 d'ample, seguint el mandat del ple municipal. A proposta de SI i per àmplia majoria, amb els vots favorables de CiU, Acord Independentista per la Garriga i ICV, es va decidir col·locar aquesta bandera. A la Garriga també s'hi han vist atletes amb pancartes contra el garriguenc i líder de Ciutadans Albert Rivera.


I de nou a Granollers, la CUP de la ciutat ha col·locat diverses pancartes pel recorregut, i una d’elles ha estat exhibida al final de la cursa, davant del podi, quan s'entregaven els premis als atletes. En les pancartes de la CUP s'hi podia llegir: "Serà quan empresonem corruptes que hi veurem clar. Bona cursa" (aquesta pancarta s’ha enganxat en una oficina d'Unnim Caixa) i "Polítics i banquers, corruptes i estafadors! Preneu exemple d'aquests corredors!".


Una de les dues estelades gegants penjades al quilòmetre 20,14, a Granollers. Foto: NacióGranollers

Multitud d'estelades han fet acte de presència a la Mitja 2013. Foto: Adrià Costa





Un dels atletes alça una estelada, moments abans de creuar la meta. Foto: Adrià Costa


L'estelada gegant que ha coronat el pas dels corredors per Granollers. Foto: NacióGranollers


L'estelada que penjava a la carretera de Granollers, al punt de 20,14 km. Foto: NacióGranollers

Una de les pancartes que han mostrat joves de la CUP de Granollers. Foto: Adrià Costa






L'estelada col·locada a la Garriga i gent amb banderes catalanes, aquest diumenge. Foto: NacióGranollers


Multitud d'estelades han fet acte de presència a la Mitja 2013. Foto: NacióGranollers

http://www.naciodigital.cat/naciogranollers/noticia/15486/mitja/amb/estelades/historia