dimecres, 6 de febrer del 2013

Els catalans d'Amèrica es mobilitzen per la independència


Una trentena de comunitats catalanes a l'Amèrica Central i del Sud fan una crida perquè el procés sobiranista arribi "a tots els racons del món"

"El poble català té dret a recuperar la independència amb un procés democràtic, no hi ha un altre camí". En aquests termes s'expressa el president del Casal dels Països Catalans de la Plata d'Argentina, Carles R. Capdevila, una de les trenta entitats que ha signat el manifest de suport a la declaració de sobirania del poble de Catalunya i el procés de transició nacional. En el document, les comunitats catalanes de Sud-amèrica, Mèxic, Amèrica Central i el Carib destaquen com a "objectiu prioritari" del Govern i el Parlament "la construcció d'un marc legal" perquè es faci una "consulta vinculant amb una pregunta clara i inequívoca, que compti amb supervisió internacional". 

 El text, signat per una trentena d'entitats, fa una crida per col·laborar activament al "procés d'independència" i en la campanya per "ampliar i consolidar la majoria social favorable a l'estat propi". "És el moment d'arribar a tots els racons del país i del món", assenyala el document, que aposta per la convocatòria d'un referèndum "no més enllà del 2014".

La declaració constata el fracàs de "tots els intents d'encabir i trobar un encaix polític entre Catalunya i l'estat espanyol, inclosos els 30 anys d'autonomisme" i subratlla que la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut el 28 de juny del 2010 va fer evident que només hi ha dues vies possibles: "o bé desaparèixer com a nació o, per contra, iniciar un procés d'independència" cap a l'estat propi. A més, consideren que la manifestació de l'Onze de Setembre del 2012 va suposar "l'inici del final del procés d'independència de Catalunya".

El document també es fa ressò de la voluntat d'aquestes comunitats catalanes a l'exterior per "continuar treballant" en la difusió de la identitat de "Catalunya com a nació" als governs, institucions i entitats de les seves respectives comunitats d'acollida.

En aquest sentit, el president del Casal dels Països Catalans de la Plata ha assenyalat en declaracions a l'ACN la importància de les entitats a l'exterior a l'hora de fer de portaveus del fet català. A Buenos Aires, ha dit a tall d'exemple, els diaris es van fer molt de ressò de la manifestació de l'Onze de Setembre però després els editorials dels rotatius són contraris a la independència catalana perquè "tenen una relació molt directe amb l'ambaixada espanyola", ha assegurat. És per això que una de les tasques del Casal dels Països Catalans de la Plata és fer una "feina de formiga" i donar a conèixer el punt de vista català a través de "notes, articles, comentaris, aclariments i contactes amb periodistes", explica Carles R. Capdevila.  

 http://directe.cat/276267

 

2 comentaris :

perseverante ha dit...

Visca Catalunya Sempre! encara que ens vulguin emmudí no podran mai, tots plegats ens estimem massa el Nostre Petit País que ha sobre viscut, dins tota mena de angoixes i males persones, sempre serem, la gent catalana tan si es vol , com si NO es vol , el epicentre de les lluites de Llibertat i estimació profunda capa la nostre terra estimada, i aclarirem per tothom el nostre fet català,al que em fet, qui som i al que volem fer! ja que som suficientment sábis per fer moltísimes coses i fins hi tot ajudar a qui ens ho demana i demani!, continuarem tenin la intenció de fer país i lluitar pacíficament com en Ghandi va fer a la India el Segle passant i el dejem viure

Rosa Mary ha dit...

Molt ben dit junts ho aconseguirem Visca Catalunya Lliure !