dissabte, 23 de febrer del 2013

El Rei va brindar pel cop d’estat del 23-F


Ho revela Iñaki Anasagasti en el seu bloc i confirma el que ja deia certa premsa internacional que sempre ha parlat de la simpatia del Rei amb el cop d’estat del 23-F


El senador del PNB explica en el seu bloc una conversa amb el que havia estat secretari de la Casa Reial, Sabíno Fernández Campo, en que aquest explica l’actitud del monarca a favor del cop d’estat del 23-F i revela que ho va celebrar amb xampany. Sabino va advertir al Rei d’aquesta actitud i del perill que representava per la monarquia posar-se al costat d’un cop d’estat militar. Joan Carles I coneixia amb antelació que s'anava a produir un cop d'Estat el 23 de febrer de 1981 i, als pocs minuts de saber-ne l'assalt al Congrés dels Diputats, va brindar amb xampany amb la família.  
 

La 'simpatia' del rei Joan Carles pels colpistes del 23F va veure la llum ara fa un any a la premsa alemanya. Uns documents desclassificats a Alemanya van fer  públic un informe enviat per l’ambaixador alemany de l’època en què es demostra que el Rei va mostrar 'comprensió' envers els colpistes. Els fragments d’aquest informe, publicats pel rotatiu alemany Der Spiegel, reprodueixen paraules textuals del monarca que va afirmar que els colpistes 'només pretenien el que tots desitjàvem, la reinstauració de la disciplina, l'ordre, la seguretat i la tranquil•litat'.
En el seu article Anasagasti explica una conversa amb Sabino Fernádez on aquest li confirma el trist paper del Rei en suport d’un cop d’estat que ja coneixia.
Navarro es queda curt en demanar l’abdicació del Rei
Davant aquest panorama no solament cal que abdiqui el Rei com va proposar Pere Navarro sinó que millor seria que abdiques tota la monarquia sencera.