dissabte, 23 de febrer del 2013

El ridícul de Felip de Borbó parlant en basc... o intentant-ho








El ridícul de Felip de Borbó parlant en basc... o intentant-ho



Un dels grans mèrits de l'hereu de la corona espanyola, Felip de Borbó, és que s'ha preparat durant anys i panys per accedir al tron amb la màxima preparació possible, tant militar com universitària i, se suposa, lingüística, tant en anglès com en les llengües dels seus futurs vassalls. Però, a l'hora de demostrar-ho, dimecres va protagonitzar un dels ridículs més sonats de la seva carrera.

Durant la inauguració d'un fòrum de la Universitat de Navarra, a Sant Sebastià, Felip va intentar pronunciar una part del seu discurs institucional en èuscar, "sense èxit", afirma el Deia. "Això és el que passa quan es vol ser simpàtic a la força, pretenent parlar un idioma que es desconeix, llegint extensos paràgrafs escrits per d'altres", prossegueix el diari, que sosté que "la fita es va quedar només en això, en un intent maldestre".

A la xarxa ja hi ha qui ironitza que, en realitat, l'hereu del tron espanyol volia cantar la popular cançó Aserejé:





Durant la inauguració del TGV Barcelona-Figueres, Felip de Borbó ja va intentar parlar en català, protagonitzant també un lapsus linguae antològic. Concretament, va afirmar: "La línia forma part del Corredor Mediterrani, una zona estratègica per al desenvolupament d'activitats lingüístiques i empresarials, no només a nivell espanyol i europeu, sinó també... Logístiques, perdó, no lingüístiques."


http://www.naciodigital.cat/noticia/52106/rid/cul/felip/borb/parlant/basc/intentant-ho