divendres, 8 de febrer del 2013

El Govern crearà en els propers dies el consell assessor per a la transició nacional

Era un dels compromisos inclosos en l'acord d'estabilitat signat per CiU i ERC
Barcelona

 El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha avançat aquest divendres que "en els propers dies" el Govern crearà un "consell assessor" per al procés de transició nacional a Catalunya. En l'acord d'estabilitat signat per CiU i ERC al desembre ja s'hi preveia la constitució d'un Consell per a la Transició Nacional, amb la participació de personalitats de la societat civil i representants de diferents sectors, amb una voluntat transversal.

En la seva compareixença en comissió parlamentària per explicar les claus del seu departament, Homs ha remarcat que "el camí de laCatalunya autonómica ja no dóna més de sí". Després de denunciar que l’Estat espanyol "sistemàticamentno respecta el nostre marc competencial ni els trets bàsics de la nostra identitat, ens ofegaeconòmicament i actua amb una gran deslleialtat", ha apostat per impulsar una "transició nacionalbasada en l’exercici del dret a decidir", seguint el mandat de les passades eleccions catalanes.

En aquest procés, ha explicat, caldrà "identificar icrear estructures d’estat". El consell assessor que es crearà possiblement dimarts vinent "assistiràal Govern en aquest procés".

http://www.ara.cat/politica/govern-consell-assessor-transicio-nacional_0_862113931.html