dilluns, 4 de febrer del 2013

corrupció El cas Bárcenas toca de refiló Rosa Díez


La líder d'UPyD, Rosa Díez
El document del tresorer del PP mostra donacions a 'Basta Ya', que la diputada va dirigir i que va ser l'embrió d'UPyD
 
Lluís Bou
 
El cas Bárcenas ha acabat tocant de refiló Rosa Díez, la dirigent del partit espanyolista Unión Progreso y Democracia (UPyD), ja que la formació 'Basta Ya', que ella va presidir, hauria rebut diners d'aquestes partides del PP. 'Basta Ya' va ser l'embrió del partit UPyD en el seu moment.

El diputat d'UPyD al Congrés i un dels portaveus de l'extinta 'Basta Ya', Carlos Martínez Gorriarán, ha admès que "és possible" que aquest moviment cívic rebés en el seu dia donacions del PP i de Luis Bárcenas com la que figura, per import de 3.005 euros, en la suposada comptabilitat manuscrita de l'extresorer del partit de Mariano Rajoy i que ha publicat 'El País'.
 
En declaracions a Europa Press, Gorriarán ha argumentat que la plataforma antiterrorista, a la qual també pertanyia la líder d'UPyD, rebia donacions "legals" a nom de persones sobre les quals no tenia "cap intenció" de comprovar la seva identitat. "No ens importava absolutament res qui ens deixava els diners, el que importava eren els fins", ha deixat clar el dirigent d'UPyD, abans d'apuntar la possibilitat que el PP, a través del seu tresorer, Luis Bárcenas, pogués haver aportat el 2002 aquests 3.000 euros a l'entitat.
 
El número dos de UPyD ha argumentat que, en tot cas, seria un ingrés més "entre els milers" que aquest moviment rebia de donants anònims "en la seva majoria" o amb nom, el seu o fictici, que van voler donar un cop mà a 'Basta Ya'. És a dir, "qualsevol" podia ingressar diners en el compte que l'organització tenia obert i qualsevol pot comprovar ara si es va fer o no aquest ingrés. "No hi ha res a amagar sobre això", ha afegit.