dilluns, 28 de gener del 2013

Mas-Colell fitxa el secretari de política econòmica d'ERC


Albert Castellanos en una imatge d'arxiu
Amb la incorporació d'Albert Castellanos la federació aconsegueix que els republicans s'impliquin en el dia a dia de la conselleria

Manel Bosch

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha fitxat al seu equip el secretari de política económica d’ERC, Albert Castellanos. Amb aquesta incorporació la federació vol que els republicans mantinguin una col•laboració estreta amb el Govern malgrat no en formin part. D’aquesta manera es satisfan els equilibris de l’entesa entre ambdues formacions per aquesta legislatura.

Castellanos, home de cofiança del president d’ERC, Oriol Junqueras, va entrar recentment a l’executiva republicana coincidint amb el canvi a la seva direcció ocorregut el 2011.

Fonts de la negociació, segons avança el diari Ara, no han definit el paper que desenvoluparà Castellanos al departament d’Economia. Per la seva experiència i perfil és possible que se centri en la creació d’estructures d’Estat en l’àmbit econòmic. Entre altres, doncs, Castellanos podria assessorar la conselleria en àmbits com la lluita al frau fiscal i la consolidació de la creació d’una hisenda pròpia.

Experiència durant el tripartit

El fins ara secretari de política económica d’ERC ja va treballar pel Govern durant l’etapa del tripartit. Castellanos va estar sota les ordres del conseller Josep Huguet, qui el va nomenar va secretari executiu d'ACC10, l'ens de la Generalitat en matèria d’internacionalització empresarial. Castellanos també va ser director executiu de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (Agaur). 


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/01/mas-colell_fitxa_el_secretari_de_politica_economica_d_erc_92545.php