dijous, 17 de gener del 2013

Foment reclama el pacte fiscal per evitar “el xoc de trens” entre Catalunya i Espanya


Gay de Montellà alerta que el proces sobiranista fraccionarà la societat catalana

Tot i mostrar-se contrari a la consulta, admet la possibilitat d'independència: “Catalunya ha de ser líder d'aquest estat o del que un dia hagi d'arribar”

 

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha alertat aquest dijous contra “un xoc de trens” entre Catalunya i Espanya i d'un fraccionament de la societat catalana a causa del procés sobiranista. Gay de Montellà ha reiterat que Foment dóna suport a la via del pacte fiscal per resoldre l'encaix de Catalunya a l'Estat i ha criticat l'actual sistema de finançament perquè genera un dèficit fiscal d'entre el 8% i 9% del PIB. Tot i mostrar-se contrari a celebrar una consulta d'autodeterminació en el moment de crisi actual, el president de la patronal catalana reconegut que la independència és una possibilitat: “Catalunya ha de ser líder d'aquest estat o del que un dia hagi d'arribar”.
En una conferència al Fòrum Primera Plana, Gay de Montellà ha assegurat que veu “possible” una reforma de la Constitució que donés “cabuda” a aquest model de finançament per a Catalunya, i s'ha desmarcat de la consulta sobre la independència de Catalunya que impulsa Mas.
El màxim representant d'aquesta patronal catalana ha reiterat els “dubtes” de l'organització que presideix sobre la conveniència d'iniciar un procés d'autodeterminació en un context amb una crisi tan “greu”. Així mateix, ha confiat que qualsevol plantejament que es faci des de Catalunya tingui un “respecte escrupolós” a la legalitat.
Darrera actualització ( Dijous, 17 de gener del 2013 11:56 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/611195-foment-reclama-el-pacte-fiscal-per-evitar-el-xoc-de-trens-entre-catalunya-i-espanya.html?piwik_campaign=rss&piwik_kwd=nacional&utm_source=rss&utm_medium=nacional&utm_campaign=rss&f=El+Punt+Avui