dilluns, 28 de gener del 2013

Exteriors : Nova ofensiva de l’Estat, ara contra els viatges de Mas a l’estranger





L’executiu de Rajoy forçarà les comunitats a informar sobre els seus viatges, que podrà no avalar si els considera inoportuns
Manel Bosch
 
El govern espanyol manté l’ofensiva contra Catalunya i prepara una nova norma a mida per combatre la tasca del Govern. Es tracta de la llei d’Acció i Servei Exterior, que segons publica 'El País', permetrà al ministeri d’Exteriors controlar de dalt a baix les relacions exteriors de qualsevol comunitat.

El text serà enviat properament al consell de ministres per accelerar-ne l’aprovació definitiva. Un cop sigui així les comunitats hauran de donar explicacions sobre qualsevol desplaçament que facin a l’exterior. Exteriors es reservarà el dret a no donar-li l’aprovat si considera que va en contra les “la unitat d’acció i lleialtat institucional i coordinació”.

Els governs autonòmics no podran participar en cap organisme internacional i, si volen subscriure qualsevol acord en aquest àmbit, necessitaran el vist-i-plau de Madrid.

El text preveu un paper destacat per al ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, en mans de Cristóbal Montoro, ja que qualsevol autonomia que no compleixi els objectius d’equilibri pressupostari no podrà obrir delegacions a l’exterior. Precisament la setmana passada el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, va explicar que la Generalitat va tancar el 2012 vuit dècimes per sobre aquest llindar.