dilluns, 7 de gener del 2013

Espanyolitzar La Caixa per rebentar l’acord CiU i ERC

“Convertir La Caixa en un empresa financera sense la seva identitat debilitaria el secessionisme de CiU i ERC” segons explica J.A. Zarzalejos a La Vanguardia


Segons explica el mateix periodista,(foto adjunta) “No hi ha conversa sobre Catalunya en les tertúlies financeres i periodístiques de Madrid en la qual no aparegui “Caixa Bank” com a element clau en el desenvolupament dels esdeveniments polítics. Si el rumor és l’avantsala de la notícia, serpenteja a la capital el que anuncia una operació corporativa de “Caixa Bank” que, a més de situar-lo per davant del BBVA, ampliaria el seu mercat desbordant l’actual i convertint l’entitat catalana en una empresa financera que transcendiria la identitat que ara la defineix.” És a dir espanyolitzem “La Caixa” ens la roben i d’aquesta manera dificultem les aspiracions secessionistes de Catalunya.  
 
Captura pantalla art. Zarzalejos a La VanguardiaHi ha preocupació a la Generalitat?

És pregunta Zarzalejos, també ens ho preguntem nosaltres, el Govern de Catalunya està al corrent d’aquesta “OPA” hostil a l’entitat catalana? Està treballant en un pla per assegurar el respecte als principis fundacionals de La Caixa? Ha parlat amb Isidre Fainé? Estan a l’aguait els partits polítics catalans? Són conscient els partits catalans que amb La Caixa sota mans espanyoles el procés per l’exercici del dret a decidir es complica?

“Fusions i concentracions es perfilen com a anticossos que debilitarien el secessionisme de CiU i ERC”

Ells ho tenen molt clar, i ens ho diuen a la cara, els tancs d’avui són les eines financeres i el joc brut per debilitar Catalunya. Amb aquesta operació, “L’economia s’imposaria a la política” és la seva estratègia per rebentar un procés, i porten mesos treballant i és urgent que els partits polítics catalans facin un acord pe impedir que “ens robin La Caixa.”


Aturem l’espanyolització de “La Caixa”

És evident que des del Govern Espanyol porten mesos treballant amb aquest objectiu, i per tant es fa evident que cal blindar i garantir que la direcció de La Caixa estigui al servei de la Generalitat de Catalunya. Actualment La Caixa té encara un 61% de control sobre Caixa Bank i l’òrgan màxim de govern de l’entitat catalana el formen els 160 membres de la seva assemblea general elegits entre treballadors(via sindicats), impositors(sorteig molt confús), Ajuntaments i Consells Comarcals i entitats fundadores i rellevants socialment. Aquests 160 membres elegeixen en funció dels quatre sectors els membre del Consell d’Administració i aquest elegeix el President i els seus òrgans directius.

Ens roben “La Caixa,” ens ho podem permetre?

No serveix boicotejar l’entitat catalana, al contrari cal preservar-la i posar al seu capdavant persones fidels a la voluntat democràtica del catalans i del Govern sorgit de les urnes. O actuem o serà massa tard.


directe.cat