dijous, 31 de gener del 2013

Els EUA estiren les orelles a Rajoy pels casos de corrupció a l'Estat

L'ambaixador nord-americà a l'Estat demana obertament a l'executiu que actuï de manera "enèrgica" i "ràpida". Si no, "serà difícil mantenir la confiança" de la ciutadania

 

L'ambaixador dels EUA a Espanya, Alan D. Solomont, al consolat dels Estats Units a Barcelona Foto: ACN.

Just el dia en què el diari El País ha fet públics tota una sèrie de documents que demostrarien que els membres de la cúpula del PP van cobrar de la comptabilitat B de Luis Bárcenas, l'ambaixador dels EUA a l'Estat, Alan Solomont, ha demanat al govern espanyol que actuï de forma "enèrgica, oberta i ràpida" per fer front als casos de corrupció que proliferen a la política espanyola.

Sense relacionar directament les informacions aparegudes avui amb el seu clam, sí que ha ressaltat que depurar el sistema polític és "important", sobretot en un moment en què les retallades han tocat de ple la societat espanyola. Si Rajoy no actua "de manera dràstica i enèrgica", augura que "serà difícil mantenir la confiança i la credibilitat" de la ciutadania.

Així ho ha dit aquest dijous al matí en un esmorzar col·loqui celebrat a Madrid, afegint-hi a continuació tot un seguit de floretes per mirar de suavitzar el missatge. Des del seu punt de vista, no creu que Espanya sigui "especialment" corrupta, i s'ha mostrat convençut que el país sabrà trobar la manera de solucionar aquesta situació. "No veig cap raó perquè Espanya s'avergonyeixi de res", ha dit.

Afegint-hi encara més sucre, Solomont ha lloat les accions del govern espanyol per ser més transparents a ulls dels ciutadans, però ha demanat a l'executiu que s'esforçi més per mantenir la seva confiança i la bona imatge de l'Estat i els partits polítics.

http://www.naciodigital.cat/noticia/51307/eua/estiren/orelles/rajoy/pels/casos/corrupci/estat